Кузманов с положителен и отрицателен тест за COVID-19, отказа турнир в Сибиу

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
16:14 / 19.09.2020
8328
Рекордьорът на България по победи за Купа "Дейвис" - Димитър Кузманов - Мико, отказа участие от силен тенис турнир в Сибиу. Причината е положителен тест за COVID-19. Пловдивчанинът си прави втори PCR тест, който обаче се оказва с отрицателен резултат.

Ето какво разказа Кузманов в личния си профил във Фейсбук:

Вчера бях тестван за Covid-19, защото беше нужно да предоставя отрицателен тест на ATP Challenger в Сибиу, за да мога да се състезавам. За жалост, тестът беше позитивен.

Без да имам никакви симптоми, спазвайки всички мерки, пиейки всички важни витамини, които ми трябват на тялото, аз знаех, че трябва да си направя втори тест.

Вторият тест го направих във ВМА и докато чакам резултата, трябваше да откажа участието си на ATP Challenger-а в Сибиу, защото това беше най-коректното нещо, което трябваше да направя! Имах срок, в който трябваше да потвърдя участието си и за съжаление срокът изтече, докато чакам втория резултат. Затова не можех да поема риск и отказах участието си.

Днес излезе вторият резултат - ОТРИЦАТЕЛЕН ! 

Ще направя и трети тест още утре, за да бъде на 100% потвърдено и за да мога да се върна на корта още по-силен и мотивиран. 

Изпуснах едно състезание заради грешка, която не беше моя, но смятам, че така е трябвало да се случи, защото предстои нещо по-добро.

Най-важното нещо е, че всички около мен са здрави и вече спокойни! 

Мой съвет: Тествайте се 2 пъти .. явно понякога стават грешки в системата.

Пазете се! Спазвайте всички мерки, пийте си витамините и бъдете здрави!


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).