Жена изпадна в клинична смърт пред родилна зала, млад лекар я спаси, а тя отказа лечение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:31 / 02.06.2020
13069
Лекар от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Пазарджик е спасил жена, припаднала в двора на болницата, съобщиха от лечебното заведение. Д-р Иван Китов я вижда на стълбите пред родилна зала и веднага се притичва на помощ.

Жената се оказва в безсъзнание, без пулс и без признаци за дихателна дейност. Д-р Китов я обръща по гръб и започва сърдечен масаж. Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев, който след малко се озовава на мястото, помага за възстановяване на пулса и дишането на жената, изпаднала в клинична смърт.

Д-р Николай Недялков и д-р Гергана Анчева са медиците от дежурния екип на Спешно отделение, които заедно с дежурните медицински сестри и санитари поемат случая. 61-годишната жена от село Семчиново е прехвърлена с носилка до Спешно отделение, където реанимационните дейности продължават. След като е стабилизирана, тя е освободена за домашно лечение, след като отказва да бъде настанена в болницата, пише "Фокус".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).