Защо жена ми иска да стана кмет, а Доган не дава?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:16 / 18.09.2019
31910
-Тате, тате, стана ли кмет?

-Тцъ, майката ти иска, ама Доганът не дава!

Този разговор е логичен завършек на екскурзията "До сараите и назад за Избори`2019“. Дали точно това са думите, не знаем, и не е важно. От значение е само 100-процентовата истина, че един от кандидатите за кмет се представя пред почетния председател на ДПС Ахмед Доган с целия си блясък - колко добър бизнесмен е, какви референции е получавал от Строителна камара, Общини и разни други бюджетни организации, чиито шефовете са много обичани от строителните предприемачи (заради обществените поръчки, де!).

И както обяснява постиженията си младият депесар-капиталист, Доган му прави "шпагат“: "Разбирам, че си много успешен бизнесмен, но защо тогава искаш да ставаш кмет?“…

"С жена ми така решихме“ – това е най-големият "бисер“ на "Изпити при Доган, избори`2019“. Овациите и "благодарствените" думи Доганови са, разбира се, за съпругата на кандидата за кмет, а последният, освен че още поне 4 години ще разчита на обществените поръчки, хванал се здраво за трите букви Д-П-С, остава олицетворението на тазгодишните консултации – много кандидати, недотам много качество.

Друга семейна половинка носи дивиденти на кандидат-кмет/ица. "Имам само една партия и един мъж“ и....тя вече е кандидат за кмет на община. Всъщност, сигурен кмет, поне за 4 години. Демек, семейната половинка върши много работа, но трябва да знаеш как да я използваш в предизборна кампания...

Много бисери имаше на тазгодишните "изпити за кандидат-кметове“ в "Сарая“. Едни разсмиваха Доган, Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов, други караха почетния председател да гледа малко тъжно, но със запазената доза мъдро пресяване - некачествените "тухли“ в ДПС нито са на привършване, нито някога ще свършат.

Като онзи нахакан младеж от Севера, който "влиза с бутонките“ – който е на 60 години, трябвало да си ходи. "Отворкото“ вероятно има диплома за висше образование, че и две, но умственият багаж покрива напълно само онзи учебен процес, в който е първият прочит на Бай Ганьо. Ако набираш дюлгери за гурбет в Холандия или докери за пристанището – да, прав си, ама в политиката това е "златна възраст“. А на всичкото отгоре, този, който те изпитва, е на 65.

Тази кампания беше шамар за младите в ДПС. Партията гърми, че залага на младите, но тези, които стигнаха до Сарая явно не стават.

Един тържествено обявява, че като кмет няма да купи нова кола. Като го привикат в някое министерство, щял да се качи на автобуса на "Борис турист“ и дънгър-дънгър, яваш-яваш към столицата.

Има и един със забележителни знания за слънцето и земята, говори за астрология и физика. "Ти не си за кмет, а за депутат, заповядай следващия път“, тактично го елиминира Доган.

Друга представителка на нежния пол започва представянето на програмата си за общината, навътре в Родопите, с… поздрави за Доган от мъжа й. Понеже онзи й рекъл "Кой ще те пусне теб в Сарая, ма!?“, а тя не само, че била допусната, но и одобрена от Доган, иска на момента да получи телефон, за да му позвъни.

При Доган с телефон не се влиза. Само с акъл, казва почетният председател, но отчита, че няма пълно щастие, пише "24Родопи".

Виж коментарите (1)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).