Започва аварийното укрепване на пътя Кричим-Девин след срутването на подпорната стена

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
16:08 / 09.02.2021
2503
Започва аварийното укрепване на пътя Кричим-Девин след срутването на подпорната стена. Това съобщи областният управител Дани Каназирева, която днес посети мястото, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Положението е сериозно. Със затварянето на тежкотоварни превозни средства обходният маршрут ще минава през Пампорово. А при затварянето на Околовръстното в Пловдив този трафик ще се прехвърли и в града ни. Това, която държа да се обсъди, е техническо решение за преминаване по този път, ако е възможно. Проектирането вече тече, а от понеделник ще започнат същинските дейности, но изпълнителите ме увериха, че от утре започват", каза Каназирева по време на инспекцията, на която присъстваха представители на Областното пътно управление и фирмата изпълнител.

Тя вече е разговаряла и с ЕВН, от където ще се изпрати група, която да премахне високото напрежение, за да започнат всички действия по укрепването. 

"Категорично не може да се говори за допусната грешка от страна на фирмата-изпълнител при ремонта на участъка. Реално подпорната стена е от 1963 година, за това не може да говорим за грешки", добави още областният управител.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).