Владимир Маринов провери ремонта на подпорната стена в Ситово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:35 / 17.08.2020
2591
Инспекция на укрепителните дейности на пътя в село Ситово направи заместник-кметът на община "Родопи" Владимир Маринов. Той остана доволен от качеството на изпълнение, като след ремонта пътят е възстановен напълно, а пропадналият участък е покрит с асфалтова настилка.

Пропадането беше с дължина около 6 метра и почти три метра дълбоко. Освен  укрепване е направена зидария с циментов разтвор, изградени са и няколко водостока за отвеждане на повърхностните води. За цялостно обезопасяване на отсечката е поставена преградна мантинела.

"Пътят е стратегически за ситовци, защото е единствената им връзка със света. Пропадането застрашаваше безопасността на хората, затова изпълнението на проекта беше изключително важно.Още в първите месеци от встъпването ни в длъжност, заедно с кмета Павел Михайлов, успяхме да задвижим процедурата и да не позволим  ситовци да останат без единствения си път", коментира заместник-кметът Владимир Маринов.Той припомни, че укрепването на пропадналия участък струва малко над 30 хиляди лева. 

По време на обиколката си в Ситово Маринов изрази безпокойство, че срутване застрашава да прекъсне още две улици в селото.Опасно пропукване се е образувало в подпорната стена на няколко метра от централния площад и заплашва да пропадне от долната страна на пътя.

"Ако не се вземат спешни мерки, стената може да падне и да блокира достъпа на хората до домовете им", каза заместник-кметът на "Родопи". Само преди малко повече от месец бяха отпуснат още 45 хиляди лева за изграждане на нова стоманобетонна подпорна стена на улица "Първа" в село Ситово. Срутването там е причинило пропадане на пътното платно и създава опасност за къщите, намиращи се под пътя да останат без пътна връзка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).