В Ягодово правят фитнес на открито, кметът Павел Михайлов постави началото на строителството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:15 / 06.04.2021
2662
До месец жителите на село Ягодово ще се радват на първата спортна площадка, изцяло оборудвана за тренировки на открито. Първа копка на бъдещия фитнес на открито в селото направи кметът на община "Родопи" Павел Михайлов.

На официалното откриване на строителните дейности присъстваха заместник-кметът Владимир Маринов, кметовете на селата Ягодово Димитър Дишев и на съседното Крумово Румяна Самоковарева, общинските съветници Веселина Михайлова и Иван Стоилов , както и представители на фирмата –строител.

Спортната площадка ще бъде изградена на площ от 120 кв.м по проект на ДФ "Земеделие". Тя е на стойност 58 хиляди лева, като сумата включва строителство и оборудване. Мястото до стадиона в селото ще бъде обзаведено с велоергометър, фитнес уреди и маса за тенис.

"Развитието на спорта е един от секторите, за който ще дадем категорично нова визия в община "Родопи". Спортът за всички е сред приоритетните сфери на дейност на нашето управление. Не само като кмет, но и като родител съм убеден, че спортът е здраве, но е и мощен фактор, който възпитава към толерантност, създава приятелства и е най-добрият начин децата да порастнат далеч от алкохол и наркотици", коментира кметът Павел Михайлов.

Павел Михайлов, заедно със заместника си Владимир Маринов посетиха и обновената детска площадка в село Ягодово. Тя е предназначена за деца от 3 до 12 години. Реконструкцията на площадката за най-малките жители на селото е за сметка на общинския бюджет. Старите и опасни уреди и елементи са демонтирани, а на тяхно място са поставени съоръжения, отговарящи изцяло за безопасността на децата.

В Инвестиционнната програма на община "Родопи" за тази година са предвидени още 77 хиляди лева за ремонт на улица "Стадиона" в селото, газификация на училище "Неофит Рилски" за още 60 хиляди лева, както и подмяна на уличното осветление за 55 хиляди лева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (146):
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
17.12.2023 Изключително ниска активност на референдума в Белащица
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).