В Маноле строят специализирано училище и спортна зала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
17:26 / 30.09.2014
3065
Пред десетки жители и гости, след отслужен водосвет, кметът на община "Марица" Димитър Иванов заедно с местния управник Александър Иванов направиха първа копка в землището на село Маноле и стартираха довършването на средно специализирано училище и спортна зала към него. 

Строителството е започнало през далечната 1983 година, но политическите промени в страната и дългия, труден преход са възпрепятствали реализирането на тази добра и нужна за всички жители идея. Стойността на инвестицията е 5 000 000 лева. Срокът за изпълнение е 180 дни. 

Предвижда се в модерната сграда да се помещава основно училище, а средно образование учащите ще получават обучавайки се в три специлности: растениевъдство, животновъдство и екология. Събитието уважи ректорът на Аграрния университет, Димитър Греков, който изрази готовността си да сътрудничи и помага на новото учебно заведение, с обмяна на опит и преподаватели.

"Желая успех на строителите и нека времето е с вас, за да приключите предвидените дейности в срок. Бъдете здрави!", заяви в края на обръщението си пред събралото се, развълнувано множество кметът Димитър Иванов.

Виж коментарите (7)
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).