ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
В Асеновград наградиха победителите във великденския конкурс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 07.05.2020Коментари (0)1988
Заместник-кметът на община Асеновград инженер Петър Петров връчи наградите на победителите в конкурса "Най красив домашен козунак" и "Най-пъстри великденски яйца". Той им пожела на първо място здраве. "Бъдете винаги толкова креативни! Творчеството да е част от вашето ежедневие и винаги да творите такива красиви произведения! Късметът да е неотлъчно с вас и следвайте мечтите си до край! Борете се за възможността да изразявате себе си! Бъдете позитивни нека това малко постижение ви бъде стимул занапред!", каза в пожеланието си инженер Петров. Той награди победителите с грамота и специално изработен плакет, на който са гравирани имената им. Не пропусна да поднесе и красиви цветни букети на дамите, спечелили първите места в двете категории.

За "Най-пъстри великденски яйца" бе наградена 20-годишната Стефка Ничинкова. Тя събра 225 лайка от потребители на Facebook. Тя е студентка по графичен дизайн в Пловдив и междувременно работи в Асеновград. Обожава да танцува. Момичето сподели, че изкуството е нейна страст и боядисването на яйцата всяка година превръща дома им в малка творческа работилница. Освен нея, в празничния ритуал се включват 12-годишната й сестра Божидара (ученичка в V-ти клас на ОУ "Христо Ботев" в Асеновград) и дори малкото й братче Янко, който е на 4 г. Яйцата са боядисани, както с обикновена великденска боя, така и чрез различни техники – изписване с акрилни бои, с вино, с желатин, с люспи от лук, с татуировки и други. Победителката в категорията сподели, че всяка година очаква с нетърпение настъпването на Великден, именно заради изписването на шарени яйца, в което участва цялото й семейство. "Всички много обичаме този празник и го почитаме. Традициите се предават от нашите родители, баби и дядовци и така на всяко следващо поколение", каза Стефка Ничинкова.

Победителката в категорията "Най-красив домашен козунак" е Любомира Петрова. Тя си заслужи първото място, като получи 138 гласа от потребителите на Facebook. 33-годишната Любомира сподели, че много обича да готви, но за първи път прави козунак. А Великден е един от любимите й празници, който й носи духовно успокоение, мир и вдъхновение. Вкусното произведение й е отнело повече от половин ден, но накрая се е получил желаният резултат. "Важно е да го правиш с удоволствие и ентусиазъм. Казват, че храната и водата усещат енергията, която влагаш в тях, докато ги приготвяш или консумираш. Вярвам в това! Накрая просто следваш инструкциите на рецептата и всички е готово", сподели победителката. Тя се занимава професионално с оперно пеене. Разказа, че тайната за приготвяне на козунака е хубавото време, приятната музика, която винаги е с нея, и любовта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: