Трогателна история за един спасен живот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:10 / 18.05.2014
3649
Добра новина научи Plovdiv24.bg от фондация "Енимъл Хоуп България". Ето и цялата история:

"Здравейте, драга редакция! Този път се обръщаме към Вас по един прекрасен повод и с молба да го отразите и стане достояние на Вашите читатели. Както знаете, нашата Фондация има за цел да спасява и задомява изпадналите в беда бездомни животни. Много сигнали по този повод получаваме, финансовите и материални ресурси са ни ограничени, и не винаги можем да се отзовем.

Групата ни е съставена единствено от доброволци, помощите са на добра воля под формата на дарения, приют за настаняване на такива животни също нямаме и разчитаме на добри хора да отварят временно дома си за тези страдалчета, докато бъдат подготвени за осиновяване в сигурна за живота им обстановка.

Преди дни получихме едно затрогващо писмо в пощата си. Нямаше как да не реагираме....ще разберете защо. Прилагаме цялата история, както сме я публикували на страницата ни във Фейсбук, вътре е цитирано и писмото на г-жа директорката на училището в с.Житница, която ни помоли за помощ и съдействие за поредното изпаднало в беда животно, за което децата от училището са били загрижени.

Ние от своя страна изказваме признателност към този учител, даващ пример за състрадателно и хуманно отношение към беззащитните. Доброто у човека не се изразява само в отношението към себеподобните му, а най-вече към тези, които са изпаднали в беда-без оглед от род и вид. 

Благодарим Ви и за винаги своевременното и адекватно отразяване на събития и сигнали, които пращаме до Вашата редакция". 

Ето и самата история:

"Здравейте, директор съм на училище. От няколко дена пред входа се навърта куче, което е много умно, но видимо е бито. То усеща, че сме му доброжелатели и не се маха. Ако предприемем нещо срещу него - да го гоним насила, става неспокойно. Не може да остане дълго време при нас, поради спазване на хигиенни изисквания и наредби. Обръщам се към вас с молба да ни съдействате, за да покажем на децата пример за хуманно отношение към животните. Това, което е необходимо от наша страна според вашите указания, ще го изпълним. Моля за вашето съдействие и бърза реакция.

Надя Петрова - директор ОУ "Христо Смирненски", с. Житница, обл. Пловдив

Не че не сме затрупани с бедстващи животни, капацитетът и ресурсите ни са ограничени във всички аспекти, но това писмо на Човещината, както го нарекохме, ни трогна. Не ни разбирайте погрешно, че други истории не са ни трогвали - не, не е така, но тук имаше Надежда не само за кучето, а и за тези деца. Надежда в очите им, че това животинче ще получи помощ и грижи.Те се радваха по детски, че Виктор /така го кръстихме/ хапна с апетит предложения му пастет. Питаха развълнувани къде ще отиде и какво му предстои. 

Споделяха едно през друго как са разделяли закуската си с него. Цели 10 дни директорката е търсила помощ за кучето, докато се свърже с нас. И забележете, не е позволила на никого да се саморазправя с него!!! Освен това организира срещата ни така, че децата да станат свидетели на залавянето на едно бездомниче - с приласкаване, мек тон, спокойни движения и лакомство, за да се довери на Човека, който за пръв път ще му сложи повод и гушне за пътуване в автомобил.

На раздяла си помахахме и им обещахме да завършим тази приказка за добрината, започната от тях. Виктор веднага бе закаран за преглед във ветеринарна клиника в Пловдив. Оказа се, че е младо куче на около 10 месеца и една от травмите му е скъсана връзка в областта на таза. Записан бе за операция на 16 май. Има няколко открити рани по краката, вероятно причинени от удар, и ще пие антибиотик, за да не получи възпаление. 

Хубавото е, че 4D тестът му за най-разпространените по кучетата от кръвосмучещи насекоми болести е отрицателен. 

А каква ще е съдбата на Виктор след това?! Момчето вече е в приемен дом, където ще се доизлекува и възстанови след операцията. Ще бъде и социализирано с хора и други животни, за да бъде послушен и примерен бъдещ домашен любимец. След пълното му оздравяване ще му бъде сложена ваксина, чип, ще бъде кастриран и вече ще е готов за своя Човек и в истински и окончателен дом!


"Енимъл Хоуп България"


Виж коментарите (1)

Още по темата (70):
29.11.2023 Първо обещание на Русинов: Ще вземем мерки за бездомните животни
12.03.2023 Глутница кучета скита в района на бившата Ботаническа градина в Пловдив
11.12.2022 Глутница от бездомни кучета тормози квартал в Пловдив
29.04.2022 Пловдивчанин: 15 бездомни кучета ме наобиколиха и не можех да мръдна
03.10.2021 Община Пловдив създава център за хуманно отношение към животните
02.04.2021 В Деня на бездомните животни от общинския приют раздават подаръци за всяко одомашнено куче
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).