Трагедията в пловдивското село: Момичето влязло в банята и припаднало, хората в шок

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:09 / 13.12.2021
66942
Трагедия попари пловдивското село Кръстевич, след като в събота 15-годишната Недка почина вкъщи. "Тя влязла да се къпе и паднала в банята", обясниха от кметството. По думите им скръбта е неописуема, тъй като детето е било отлична ученичка и за пример. Посещавало е училището в съседното село Красново.

"Шокирани сме. Направо треперя, като говоря с вас", заяви директорката на училището Йонка Марковска. Тя обясни, че 9-класничката Недка е била на училище в петък. "Беше в много добро настроение, чувстваше се прекрасно, нямаше никакви изгледи, че може да се случи такава трагедия", обясни Марковска.

Днес целият клас е почел паметта на Недка с 1-минутно мълчание. "Родителите са обикновени хора и двамата работят, майката е Мария, бащата Никола е строителен работник", разказа кметът на Кръстевич Тодор Стоев.

Той буквално се разплака. По думите му бабата на Недка е приета в болница, тъй като й прилошало след трагедията и не можела да осмисли смъртта на детето си. След нещастния инцидент родителите веднага подали сигнал, пристигнала линейка на Спешна помощ, но медиците единствено установили смъртта.

Полицията разследва случая, а съдебна медицина в Пловдив трябва да установи причините за внезапната кончина. По тялото няма установени следи от насилие. Предполага се, че сърдечен удар е покосил момичето.

Недка била изключително лъчезарно момиче. В семейството били две сестри, но понеже едната тръгнала 6-годишна на училище, се събрали в един гимназиален клас, макар да имат една година разлика, поясни преподавателката по английски Ваня Василева. "Само хубави неща можем да кажем и за Недка и за по-малката й сестра Пенка“, твърдят учители в Красново. И двете били отговорни, изпълнителни и с отношение към учебния процес. Недка проявявала интерес към езиците, историята и компютърните технологии.

"Справяше се чудесно с руския и английския. Жалко за този прекършен толкова рано живот“, тъгува класната. Семейство Дадаркови били много сплотени и задружни, пише "24 часа". Поддържали непрекъснато контакт с класната, интересували се как вървят децата им в училище. Полагали изключителни грижи за момичетата си. И двамата родители - Мария и Никола, работят. Майката - във винарната в Старосел, а бащата - по строежите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).