Спасили двойка възрастни хора над Куклен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:57 / 02.02.2016
2569
Двойка възрастни хора - мъж и жена са били изведени успешно от вилата им край лесопарк "Родопи". Това стана ясно при анализа за зимната ситуация и снегопочистването на Община Куклен дни след последния силен снеговалеж.

Хората били блокирани от дълбокия сняг и се наложило специална техника да пробива пътя до тях, след като подали сигнал, че не могат да излязат, а провизиите им привършвали.

"Хората не живеят на основен път, а постройката се намирала в самата гора. Те са добре и са изведени от там. Бих препоръчала на граждани, които ще остават през зимния период във вилите си и когато знаят, че ще има снеговалеж, да уведомяват общината за намеренията си, защото и за нас щеше да бъде по-лесно да проправим път, докато сме горе, а не допълнително да изпращаме екип", заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева.

Вилата на възрастната двойка се намира на 1280 метра надморска височина и до нея се стига по горски път.
"Тази година успяхме да обезпечим снегопочистването и в малките населени места, както и в Гълъбово и в Цар Калоян, където живеят предимно възрастни хора", отчете още Мария Белчева.

Общината е имала дежурни екипи, които са работили денонощно за справяне с тежкия мокър сняг.

"Имаше участъци, в които се появяваше навяване на сняг от вятъра. Успявахме да реагираме навреме, за да не се образуват преспи и да се опесъчават опасните участъци.
"Създадохме и организация, за да бъде възможно до 5 часа сутринта уличната мрежа да бъде почистена и хората да стигнат навреме до работните си места.", коментира още кметът на Куклен

"За първи път се осигури снегопочистване и на вътрешните улици в малките села", заяви заместник-кметът на Община Куклен Христо Божинов.

"Учудващо нещо е, че имахме обаждания от граждани, че толкова добре са почистени улиците тази година, защото това нещо не се е случвало от години. Най-впечатлени бяха в малките населени места, където възприемаха възможността за свободно излизане от домовете си като лукс. За мен е важно независимо в коя част на общината живеят хората, да има осигурени нормални условия за живот", каза още кметът Мария Белчева.

Предвиден е план за снегопочистване, ако се наложи това да се случи до края на сезона.


Виж коментарите (0)

Още по темата (238):
07.02.2017 Пловдив се разминава със снега според последните прогнози
31.01.2017 Важна новина за хората, смятащи, че сметката им за ток е надписана
29.01.2017 Защо пожарната не може да стигне до горяща къща в Куклен?
29.01.2017 Замръзнала улица затрудни спасителна операция близо до Пловдив
29.01.2017 В Пловдив по-студено от Кнежа, вижте къде днес е било най-мразовито
15.08.2016 Готови са изравнителните сметки за отоплителен сезон 2015/16 г.
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).