Смърт на пътя след шампанско, сълзи и кючек

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
10:27 / 24.07.2011
10603
Смърт на пътя след пиянски запой в дискотека остави един труп на младеж и прати приятеля му в затвора. Никога няма да си простя, че се качих на колата пиян и убих приятеля ми, признава 22-годишният Жан Георгиев. Той и досега помни всяка подробност от съдбоносния ден, в който са се срещнали с връстниците му Иван Маринов и Иван Димитров в дискотека в Хасково.

Купонът беше чудесен, сваляхме гаджета, черпихме се, разказва техен приятел от общата компания. Пускали турбо чалга и се друсал кючек. Към 22 часа обаче на Димитров се обадил приятел, че в момента разпуска в любимото заведение "Приказките". Там гостувала в момента Ивана и даже той поздравил по телефона компанията с любимата им песен: Шампанско и сълзи! Настроението се вдигнало и тримата младежи решили да се присъединят към компанията в Харманли.

Иван Маринов бил взел от баща си форд фиеста. Заедно с адаша му и с Жан бързо се натоварили на автомобила. И тримата били пили алкохол. Най-пиян бил Жан, но въпреки това точно той седнал зад волана. Разменяли си шеги и закачки, надули музиката до дупка.

Младежите често ходели до заведението в Харманли и пътят им бил познат. Жан натиснал педала на газта, за да стигнат по-бързо. Преди един ляв завой Иван Маринов, който седял на предната седалка, предупредил приятеля си да намали скоростта и да внимава, защото на това място често стават бели. В този момент Жан карал със 120 километра в час. Никой в колата не бил с предпазен колан.

Спомням си, че карах на дълги светлини и натиснах рязко спирачката, разказва по-късно шофьорът. Въпреки че шосето било сухо, скоростта е прекалено висока и фиестата вместо наляво, поднася вдясно към мантинелата. Излиза извън пътя и се удря челно в крайпътно дърво.

Тогава дойде страшното, разказва младежът. След удара Жан веднага излиза от колата. Вижда, че спътникът му Иван, който е седял на задната седалка, също е отвън. Двамата започнали да търсят в тъмнината приятеля си. Забелязали, че е легнал по гръб между седалките. Главата му била наклонена назад. Не бил контактен, но дишал. Жан се приближил към него и видял, че от врата му шурти кръв. С ръка запушил раната и казал на приятеля си да извика Бърза помощ и пожарната. Докато чакали аварийните екипи, младежите изнесли едва дишащия си приятел на шосето. Натоварили го в линейката, но по пътя към болницата момчето издъхнало.

Срещу Жан Георгиев започва съдебен процес. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на приятеля си. Направени са серия от съдебни експертизи. Медиците установяват, че в кръвта на шофьора е имало най-много алкохол - 1,56 промила, докато при спътниците му е съответно 0,5 и 0,75 промила.

Техническата експертиза е категорична - при удара в дървото Иван, който се е возел на предната седалка, е изхвърчал напред и е счупил предното стъкло. Ако е имал предпазен колан, шансовете му да оживее са били по-големи, поне теоретично.

По време на съдебния процес Жан признава вината си и се разкайва искрено. Родителите на убитото момче предявят към него граждански иск. Присъдата му е две години затвор и 50 000 лева, които трябва да плати на майката и бащата на Иван.

Разбих своя живот и този на семейството на приятеля ми заради няколко водки, но за съжаление вече е късно нещо да се поправи, през сълзи казва 22-годишният Жан.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (19)
Още новини от Регионални новини:
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...
Емил Кабаиванов: Искаме още 38 000 520 лв.
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).