Скулптурно произведение украси централния парк на Куклен

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
09:02 / 19.09.2021
1591
В деня на християнските добродетели Вяра, Надежда и Любов- 17 септември се проведе церемонията по тържественото откриване на пластичната композиция "Коса“. Паметникът представлява майка и дете, които са свързани в арка и е дело на талантливия скулптор Атанас Карадечев. Двете тела оформят бронзова фигура дълга 2,9 метра. Тя е отлята от бронз в леярна в Сопот и тежи 200 килограма.

Творбата е  дарение от КЦМ 2000 Груп. Компанията е дългогодишен партньор и благодетел на Община Куклен в реализирането не  само на мащабни инфраструктурни проекти, но и на такива в образованието и културата. Поводът за подаръка е 20-годишният юбилей, който община Куклен чества тази година.

Празничното събитие започна с изпълнението на даровитите деца от музикална школа "Музичко“ с ръководител Валентина Трендафилова.

Пластиката откриха Мария Белчева - кмет на община Куклен и  Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП. Белчева благодари на дарителите от металургичното предприятие за  монумента, а така също и за централния площад и парк. По думите и Куклен има най-красивия площад и парк в България, а  пластиката“Коса“ е финалният им щрих.

"Както е казано следвайте трите Надежда, Вяра и Любов, но най-голямата от тях е любовта. Това е и пътят, който трябва да следваме всички ние, и граждани, и община, и предприятия. Всичко, което правим, го правим с любов и желание и само това дава устойчивост, развитие и ползотворен живот.“- добави кметът Белчева.

Сред официалните гости бяха председателя на ОбС- гр.Куклен Елена Филева, зам.кметовете на общината Христо Божинов и Гюлен Гоганов, членове на управителния съвет на КЦМ и общински съвет Куклен.

Събитието завърши с виртуозното изпълнение   на "Time to say goodbay“ от Валя Трендафилова, която  остави без дъх присъстващите и събра техните овации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).