Сирени и поклон за Деня на Ботев в община "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:29 / 02.06.2020
2112
С поклонение и поднасяне на венци и цветя в община "Родопи" почетоха Христо Ботев и героите, загинали за свободата на България. Тържествената церемония се проведе пред военния паметник в село Брани поле. Монументът в центъра на родопското село е посветен на загиналите браниполци, участвали и дали жертви във всички войни.

С признателност и за да почетат паметта на героите, на тържеството присъстваха кметът на общината Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов, Даниела Стоилова-кмет на село Брани поле, общински съветници, служители на администрацията. Да преколони глава пред подвига и саможертвата беше дошъл и народният представител от БСП Манол Генов. Възрастни хора и деца се събраха, за да отдадат почит пред делото.

Церемонията започна с рецитал на ученици от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий". Точно в 12 часа, огласено от сирена, символ на признателност към Ботев и с минута мълчание, село Брани поле показа своята признателност към великите български освободители.

"2 юни е дата на скръб и преклонение, но 2 юни е и ден на гордост, че в нашата история има такива личности като Ботев. Да преколоним глава пред подвига на поета-революционер Христо Ботев и на всички онези, които с делото си са направили така, че днес да живеем мирно и свободно", каза кметът Павел Михайлов и припомни интересни факти от историята преди 144 години.

В знак на признателност той положи венец от името на община "Родопи". След него да сведат глави и да поднесат букети бяха народният представител Манол Генов и заместник-кметът на община "Родопи" Владимир Маринов. Цветя бяха положени от името и на прдеседателя на общинския съвет Георги Цанков, както и от много браниполци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).