Седмина задържани при спецоперацията в Пловдивско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:39 / 18.08.2020
8362
Седем лица са задържани при Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, проведена на територията на с. Розино и с. Христо Даново, преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив    

На 18 август 2020 г. на територията на с. Розино и с. Христо Даново, община Карлово, е проведена Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и съхранението и търговията на акцизни стоки без бандерол, в която са участвали служители на ОД на МВР – Пловдив, РУ - Карлово, Специализирани полицейски сили и сектор "Пътна полиция“. Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратурата – Пловдив.

До хода на операцията са проверени 134 лица, 121 броя моторни превозни средства, съставени са 26  акта за установяване на административно нарушение и 28 фишове по Закона за движение по пътищата. Задържани са седем лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. В РУ  на МВР- Карлово са доведени 22 лица с криминални прояви, свързани с престъпления против собствеността.

Образувани са шест бързи производства, като пет от тях са за по чл. 234  ал. 1 от Наказателния кодекс – за държане на акцизни стоки без бандерол – нарязан тютюн, както и едно бързо производство по чл. 339 от Наказателния кодекс – за притежаване на голямо количество пиротехнически изделия без съответното разрешение.

На 18 август 2020 г., в с. Розино, общ. Карлово, служители на РУ – Карлово, са извършили проверка в търговски обект. Констатирано е, че в помещението се съхраняват без съответното разрешение голямо количество пиротехнически изделия - общо 5 298 броя или 102 броя римски свещи и 5 196 пиратки от различни категории, Собственикът е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).