Ремонтират важна улица в Брестник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:14 / 14.08.2020
1714
Започна цялостно обновление на улица "България" в родопското село Брестник. Да инспектира началото на строителните дейности на място беше заместник-кметът Владимир Маринов. Работата по благострояването на пътната отсечка започна в 9 часа.

Пред Маринов изпълнителите на обекта обясниха, че най-напред ще бъдат премахнати остатъците от старата настилка, след което ще бъде положен изцяло нов асфалт. Ремонтът предвижда и възстановяване на счупените или липсващи бордюри.Компрометираният участък е с дължина 160 метра, а за строителните дейности са осигурени близо 40 хиляди лева.

"Ремонтът на улица "България е изключително належащ, защото улицата води до детската градина в Брестник. Всеки ден родителите на най-малките жители на селото минават през този участък по два пъти-сутрин и вечер, за да приберат децата си. Затова това е една от най-важните улици в селото и нейното асфалтиране трябваше да се случи още преди години", коментира заместник-кметът Владимир Маринов.

От община "Родопи" съветват гражданите докато траят ремонтите да бъдат внимателни, когато се движат в този район, независимо дали са с автомобил или пеша. Строителите обещаха, че ще приключат дейностите в срок.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).