Ремонтират ОДЗ "Веселушка" в Марково, в Белащица осветиха стенопис 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:32 / 14.08.2020
3252
Цялостно обновяване на санитарните помещения в ОДЗ "Веселушка" в село Марково започва община ""Родопи". Ремонтът ще струва малко над 70 хиляди лева, като е предвидено изцяло да бъде подменено оборудването в четирите броя санитарни възли. Всеки от тях е с площ близо 20 квадратни метра. Дейностите предвиждат демонтиране на старите стоманобетонови мивки , премахване на преградни стени и смяна на вертикалните ВиК клонове. След ремонта помещенията ще бъдат с нова дограма, интериорни врати, сменени фаянс и подова настилка.

Заради строителните дейности детското заведение в Марково е затворено от сряда. През летните месеци градината се посещава от значително по-малко на брой деца , обясни още преди началото на ремонта кметът на община "Родопи" Павел Михайлов. Макар решението на общинското ръководство да създаде временни проблеми на родителите, смяната е наложителна, защото ремонт на санитарните помещения не е правен десетилетия.

С действията си ръководството на община "Родопи" започва поетапно решаване на проблеми, трупани с години, нееднократно коментира ремонтите в общината кметът Михайлов.

Строителството трябва да завърши до началото на новата учебна година и детската градина да посрещне своите възпитаници с изцяло нов облик, каза заместник-кметът Владимир Маринов.

Днес той беше специален гост в ДГ "Ралица" в село Белащица. Владимир Маринов, заедно с колегата си Борислав Инчев се отзоваха на поканата да присъстват на тържеството по повод освещаването на стенопис на Света Богородица, който от няколко дни краси входа на детското заведение. Стенописът е дарение от местната църква "Св.Св. Козма и Дамян". Автор е художникът Георги Чепилев. 

Официални лица на събитието бяха още депутатът Запрян Янков и кметът на село Белащица Костадин Николов. След като гостите бяха посрещнати с китка здравец, те присъстваха на църковната церемония , отслужена от отец Мирослав.

Директорът на детското заведение Лидия Горинова поздрави двамата заместник-кметове на "Родопи", близките на децата, които се отзоваха на поканата да видят и чуят изпълненията на малките артисти. За тях и за всички присъстващи възпитаниците на ДГ"Ралица" поднесоха празнична програма от песнички и стихчета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).