Разследват втори заподозрян по делото "Белнейски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:17 / 13.05.2011
2532
Националното следствие разследва втори мъж, заподозрян за убийството на сестрите Белнейски. Това разкри следователят по делото Веселин Мартински. Той отказа да коментира дали заподозряният е роднина на единствения заподозрян за убийството на момичетата Лазар Колев. Мартински бе категоричен, че ДНК-експертизата и доказателствата са безспорни за това, че 31-годишният Колев е единият от извършителите на убийството.Чуйте от прикачения звуков файл.

13-то заседание по делото "Белнейски" се отложи заради неявяване на единия от затворниците от Бобов дол Антон Стефанов, призован като свидетел. Той е бил опериран няколко дни преди делото в болницата в Софийския затвор. Съдът отхвърли исканията на адвокат Марин Марковски да бъде разпитан самостоятелно вторият затворник Румен Дупарински заради опасения, че може да бъде повлияно на показанията му-физически и служебно. Съдебният състав отхвърли искането с мотив, че разпитът на Стефанов, Дупарински и Владимир Славов -Иширковеца трябва да се извърши в един и същи ден заради провеждане на очни ставки. Дано Антон Стефанов да не е опериран здрав, коментира адвокат Марковски.

Румен Дупарински и Антон Стефанов доброволно изпратиха молба до Пазарджишкия окръжен съд да бъдат разпитани като свидетели. Те твърдят, че са принуждавани от Иширковеца да лъжесвидетелстват, че Лазар Колев е убиеца на сестрите Белнейски. Ключовият свидел по делото- Иширковеца, който днес не се яви, ще бъде призован принудително и ще плати глоба от 200 лева. Съдът отказа да разпита и Антон Шикренов, служител в Софийския затвор, който според затворниците също ги е убеждавал да лъжесвидетелстват.

Адвокат Марин Марковски обяви, че предстои да представи ново доказателство в съда, което ще докаже невинността на Лазар Колев. Той съобщи още, че има уверението на съда, че нокътните изрезки на сестрите Белнейски са опаковани по подходящия начин Националния институт по криминология и криминалистика от и ще бъдат представени като веществени доказателства в съдебна зала.

Делото ще продължи на 16-май с видеоконферентна връзка с експерти от Инсбрук, Австрия. Тогава трябва да бъде разпитан отново и експертът от НИКК - Националния институт по криминология и криминалистика Иван Иванов, изготвил ДНК-експертизата на Лазар Колев.

На 18 -май ще се осъществи и видеоконферентната връзка с експертите от Великобритания.

В 14.00 часа Пазарджишкият окръжен съд ще проведе тестване на стената, която ще бъде използвана във видеоконферентната връзка с експертите от Австрия и Великобритания.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Регионални новини:
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).