Рашков: Гяури, ще продам децата ви за проститутки в чужбина!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (95)
10:42 / 23.01.2012
25018
В 9 часа днес Асеновградският районен съд даде ход на делото срещу 69-годишния Кирил Рашков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Срещу него има повдигнати 2 обвинения за престъпления по чл. 144, ал. 3 от НК - за това, че на 23.09.2011 г. в с. Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Съдът ще разпита 12 свидетели, като прие гражданския иск, подаден от Веселин Христов и Иванка Петрова, за причинени им неимуществени вреди в размер на по 10 000 лева за всеки. 

Като първи бе разпитан именно Веселин Христов, към когото има отправена заплаха за убийство. Той разказа, че никога не е бил в лични отношения с Кирил Рашков и че го познава бегло. 

"Никога лично не съм имал противоречия и конфликти с него. Напрежение съществуваше между него и майка ми, която беше кмет на Катуница два мандата. Знаейки, че той извършва беззакония, тя реагираше адекватно и информираше за това органите на реда", заяви Христов. 

От думите му стана ясно, че за тези нейни действия самият Рашков я е заплашвал лично както по телефона, така и в кметството. Веселин Христов поясни, че в деня преди злополучните събития, разиграли се в Катуница, той дава показания срещу беззаконията на подсъдимия и прибирайки се, пред тях го спира Рашков, който в този момент е с внука и дъщеря си. Според Христов Рашков е бил бесен и не е могъл да се контролира: "Гяури!, "Ще те убия!", "Ще ви изкарам очите!", "Къде е майка ти - първо ще убия нея, а после и всички вас!", "Аз не бия, аз направо убивам", "Гяури, ще продам децата ви за проститутки в чужбина" били само част от заплахите на ромския бос.

Дори е имало момент, когато самият Рашков казва на Христов: "Кажи на майка ти да спре. Тя за каква се мисли? Нито тя е най-големият патриот в държавата, нито ти, за да се изправяте срещу мен". И трите срещи между Христов и Рашков са приключвали със заплахи за убийство. 

Според Христов във въпросния ден Рашков е носел нож на кръста си. Веселин е бил придружаван от приятелката си Иванка Петрова, която се обажда на номер 166 вследствие на заплахите. Когато Рашков разбира, че тя говори с дежурния полицай - започва да я плюе. Свидетелят поясни, че и преди жители на Катуница са се оплаквали от обиди и закани от страна на ромската фамилия. 

В момента делото продължава с разпит на останалите свидетели. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (95)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).