Проектът за възрожденско Карлово предвижда реставрация на пет знакови възрожденски къщи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:11 / 18.02.2012
1871
Проектът за възрожденско Карлово предвижда реставрация на пет възрожденски къщи, които са знакови за града. Това каза в интервю д-р Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово. "Очаквам всеки момент да го подпиша, и да започне неговата реализация, тъй като имам официално писмо от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, че проектът е спечелен", каза д-р Кабаиванов.

Идеята на проекта е възрожденската, старинната част на Карлово, да стане етнографски комплекс, с реставрирани възрожденски къщи, които не само да се виждат отвън като архитектура, но в които може да се влезе, да се види какъв е бил битът на карловци през тази епоха. Вероятно в някои от тях ще може да се видят на живо занаяти, кухня, кафе - бита на карловци през тази епоха. "Надявам се - да има повече туристи, защото наистина проектът е добър, и след като го реализираме, градът ни ще бъде още по-привлекателен за туристически групи", допълни Емил Кабаиванов.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици
Извънредна ситуация край Пловдив
Страховита буря удари един район на Южна България
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).