Позиция относно бизнесмена от Пловдив, който иска да изгради комплекс на АМ "Тракия"

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
17:55 / 13.04.2024
19409
Казусът с обекта на магистрала "Тракия", повдигнат от пловдивския бизнесмен Радомир Спасов, е от две десетилетия, коментира за Plovdiv24.bg главният архитект на община "Родопи" арх. Атанас Недевски. Той разказа накратко историята:

"Подробният устройствен план (ПУП) на имота е одобрен още през 2002 г., а от 2004 г. започва сагата. 

През 2022 г. АПИ издава разрешение за пътната връзка към крайпътния комплекс. Срокът на валидност е 2 години и изтича на 14 април 2024 г. 

За да започне реализацията на проекта обаче, трябва да се уредят с договор облигационните отношения между частния инвеститор и община "Родопи", тъй като там попадат имоти публична общинска собственост - пътища. До имота на г-н Спасов има и държавен имот на АПИ, който агенцията използва за техниката за зимно пътно поддържане. 

В конкретния случай - разрешението от АПИ изтича на 14 април и той се активира в последната седмица, което не е редно. Трябва да се спазват законите, защото става въпрос за обект в имот с лице към магистралата.".

Според информацията от АГКК, частната територия е с площ 17 105 кв. метра и се намира в землището на село Цалапица. Имотът е отреден за бензиностанция, автосервиз, автомивка, магизини, хотел с ресторант, търговско заведение за бързо хранене, стопанска дейност, съгласно заповед на изпълнителния директор на АГКК от месец юни 2017 г. 

Фирма "Р-Инвестментс" ЕООД на Радомир Спасов има намерение да изгради голям крайпътен комплекс с хотел, бензиностанция, автомивка.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).