Политическият инженеринг на Мараджиев доведе до срив на доверието в ГЕРБ

Автор: Георги Кирилов
Коментари (2)
07:05 / 06.03.2019
10223
Политическият инженеринг на областния лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев доведе на места до огромен срив в доверието към управляващата партия. Едно от тези места е община Куклен.

Както вече ви информирахме, Мараджиев погази партийния устав и еднолично подмени ръководството на местната структура, което отврати местните "гербери" и те започнаха да хвърлят партийните си книжки. От своя страна областният лидер на управляващата партия реши да ги подмени с хора, които доскоро припознаваха идеалите на БСП и управляват местната община съвместно с ДПС.

Последното окончателно отврати избирателите на ГЕРБ. Това показва и последното социологическо изследване след грозните събития в партията, проведено от "Алфа рисърч", сред 700 жители на местната община, по поръчка на Plovdiv24.bg

Според него доверието в управляващата партия се е сринало до невиждани до момента едно-цифрени показатели. На въпрос: Кандидат на коя партия бихте подкрепили за кмет?, едва 9.70% посочват ГЕРБ. За сравнение на същия въпрос, при социология от месец август 2018-та, проведена от "Маркет линкс", гласа си за кандидат-кмет на ГЕРБ биха дали 16.50%. За по-малко от половин година, политическият инженеринг на Мараджиев в Куклен е коствал отлив на почти половината потенциални гласоподаватели на партията на Бойко Борисов.

Драмите в ГЕРБ явно са влели "свежа кръв" в иначе позабравената на местно ниво социалистическа партия. Докато през август 2018 неин кандидат би събрал едва 3%, сега има ръст до 4.7%.

Колко от щетите, които Мараджиев нанесе на структурата в Куклен, а и на други в областта, ще рефлектират върху предстоящите избори, тепърва ще разберем.

Виж коментарите (2)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).