Полицаят, набил мъж във Велинград, даден на прокуратурата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:20 / 31.12.2018
4729
Полицаят, който нападна мъж на бензиностанция във Велинград, ще бъде съден за едро хулиганство.

Срещу него е образувано дисциплинарно производство със заповед на шефа на пазарджишката Областна дирекция на МВР ст.комисар Йордан Рогачев. Проверката ще трябва да изясни и защо в работно време униформен въоръжен служител е приложил физическа сила срещу гражданин заради личен конфликт.

Самият потърпевш разказа за неприятната случка пред bTV. Освен вътрешното разследване на полицейската дирекция случаят се разследва и от Районната прокуратура във Велинград. Злоупотребилият със служебното си положение ще бъде преместен в Районното управление на МВР в Септември.

Както се оплака Иван Китанов, той е бил нападнат на бензиностанцията от униформения полицай, а ръкопашната атака била заснета от охранителна видеокамера. Случката е станала на 16 декември, когато Иван бил нощна смяна на въпросната бензиностанция. Пред обекта спрял полицейски автомобил, от който слязъл служителят на реда и започнал да налага с юмруци мъжа. " Имахме кратък разговор и след това се стигна до саморазправа“, разказа пред камерата потърпевшият.

Той уточнява, че конфликтът между него и полицая е на лична основа и е от половин година. Веднага след това Китанов се обадил на телефон 112 , изпратен бил друг екип полицаи, които снели показания и от двамата. Непосредствено след случилото се велинградчанинът е подал жалба до полицейското управление в курортния град, както и до министъра на вътрешните работи.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).