ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Павел Михайлов даде старт на модернизацията на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в Марково
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 28.07.2021Коментари (0)1807
Близо 370 хиляди лева ще бъдат вложени за ремонта на Основно училище "Св.Св. Кирил и Методий"в Марково. Училището е един от трите образователни центъра в общината, които са последните несанирани на територията на общината.

Модернизацията на училищните сгради започна от село Марково. Старт на ремонтите даде кметът на община "Родопи" Павел Михайлов заедно с кмета на селото Десислава Терзиева. На церемонията присъстваха заместник-кметовете Борислав Инчев и Неази Таир, председателят на общинския съвет Георги Цанков, общинските съветници Ангел Рахов, Георги Кръстев, Пламен Кабаков и Йордан Божков и представители на фирмата-изпълнител.

"Санирането е с финансиране по програма на Министерството на образованието", каза кметът Павел Михайлов и поясни какви дейности ще се извършват в училището. Предстои основен ремонт на покрива, топлинно изолиране на външните стени, както и топлинно изолиране на подове и вътрешни подобрения в сградата.

"На откриването на учебната година преди няколко месеца поех обещанието, че на следващия 15 септември децата в Марково ще влязат в обновена сграда. Днес началото на ремонта е факт. Така че, ще създадем едни много по-добри условия за обучение на децата. А за ръководството на училището ще се даде възможност чрез спестяване на електроенергия, да могат тези средства да си ги внедрят в подобряване на учебния процес“, коментира Михайлов. "Тръгнали сме, вървим напред и всичко, което правим е в услуга и по-добрия живот на хората." Павел Михайлов посочи, че на учениците ще бъдат осигурени условия да започнат нормално учебната година.

"Ремонтът е дългочакан", коментира и кметът на село Марково Десислава Терзиева.Тя каза, че за четвърта година училището е първо по успех на НВО след 7-ми клас в общината и на 16-то място в Пловдивска област. Освен това, тази година образователната институция ще отбележи 100 години от построяване на сградата.

"Децата заслужават да учат, а учителите да работят при по-добри условия, защото училището е едно от най-важните средища, за да бъдем общност", каза кметът на Марково.

Успех на проекта пожела и отец Рашко, който благослови начинанието.

В Марково кметът Павел Михайлов инспектира и ремонтните дейности по възстановяване на козирката на читалищната сграда. Инцидентът стана късно вечерта в събота. За щастие в района е нямало хора и няма пострадали. Сградата е над 60-годишна и до момента са правени само частични ремонти.

Кметът провери още докъде са стигнали ремонтните дейсностипо възстановяване на оградата на спортното игрище и довършителните дейности по обновяване на Младежкия дом.

Марковци ще се радват и на нова, модерна спортна зона, след като предстои уредите за фитнес на открито и съоръженията за игра да бъдат монтирани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: