Павел Михайлов: На община "Родопи" й е нужна промяна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:41 / 01.10.2019
11664
Интервю с Павел Михайлов, кандидат за кмет на община "Родопи", издигнат от местна коалиция БСП за България – АБВ:

- Защо се кандидатирате за кмет на община "Родопи"?

- Когато се захвана с нещо, държа да довеждам започнатото до край! И се чувствам отговорен и задължен към всички хора в община "Родопи", за това, което се случва през последните 8 години или по-скоро за това, което не се случва. Видяхме избраника на ГЕРБ какво направи за два мандата. Но това трябва да го преценят хората, като си зададат въпроса "По-добре ли се живее в нашето населено място?". По-асфалтирани ли са улиците или по-разбити. Получихме ли така желаната канализация. По-чиста ли е питейната вода и защо постоянно стават аварии с водопроводите. Аз съм активен гражданин!

В същото време, като гражданин със собствен бизнес – адвокат съм от 20 години, член съм на надзорния съвет на най-голямото тържище за плодове и зеленчуци в България от също толкова години, член съм на Адвокатския съвет в Пловдивската адвокатска колегия, в предишния мандат бях член на Контролния съвет, които защитават професионалните интереси на 1300 адвокати в пловдивска област, от 8 години съм общински съветник, имам достатъчно голям управленски опит за да се спрявя с всеки един проблем и с всяка една задача. За всичките тези 20 години, разбрах, че, за да се постигне нещо истински градивно, да е в полза на всички и да бъде трайно, устойчиво във времето – човек трябва да притежава нужните знания, опит, да има безупречен екип и да има неизтощима енергия и желание за работа.

На община "Родопи" й е нужна промяна. Затова създадохме местна коалиция – БСП за България – АБВ. Убеден съм, че в този формат ще спечелим изборите. "За доброто на Община Родопи" е нашия слоган, ето защо призовавам хората да гласуват с номер 68 в бюлетините за кмет на община, за общински съветници и за кметове на кметства.

- Как ще управлявате община "Родопи", ако спечелите местните изборите?

- Предлагам на жителите на община "Родопи" да управлявааме заедно. А това ще стане с местни референдуми. Това е реална възможност хората да участват пряко в управлението на общината. В момента има предпоставки да бъдат проведени местни референдуми в три населени места в Белащица и Брестовица заради кариерите замърсяващи околната среда и в Ягодово заради изграждането на компостиращата инсталация за растителни отпадъци. По този начин хората сами ще решават бъдещето на селата и своето бъдеще.

- Какъв е Вашия план за развитие на община "Родопи"?

- Ще спомена основните ни приоритети, а те са следните: Подобряване на инфраструктурата – изграждане на канализации, водопроводи, улици, ел., зелени площи и паркове. Трябва да бъде изготвен Общ устройствен план – той ще бъде в основата за развитие на инфраструктурата на общината. Ще създадем спешни медицински центрове във всяко село от Община Родопи. Ще осигурим навсякъде видеонаблюдение, с оглед сигурността по улиците и домовете хората. Ще децентрализираме управлението. Смятаме да създадем общестевни съвети по села и към общината с реални правомощия.

Обмисляме създаване на общинско предприятие, което ще има грижата да поддържа пътища, тротоари и озеленяване. По този начин ще бъдат привлечени нови инвестиции, а от там и осигуряване на нови работни места. В настоящия период на евроинтеграция ще бъде необходимо създаването на квалифициран екип за ефективно ползване на европейските средства за изпълнение на общинските планове за развитие и участие по програмите на европейските фондове.

Стремежът ни е да водим социално ангажирана политика, като разширим обхвата на млечни кухни, социален патронаж и клубове на пенсионера. Имаме програма за развитие на читалищата, училищата и детските градини. Внедряването на електронно обслужване на населението също е приоритет. Не трябва да забравяме и младите и активни хора. Целта е да осигурим безплатен интернет достъп във всички населените места.

Но с това няма да осигурим работа на младите хора, ето защо е крайно време да бъде осъществена идеята за осигуряване на първо работно място за тях. Това може да се случи, ако между общината и бизнеса се изгради взаимодействие за постигането на целта. Ще използвам личния си опит, като съвместно с общинския съвет, който е представител на законодателната власт ще направим нужната промяна в местната нормативна уредба.

Виж коментарите (3)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).