Панагюрец отстреля 55-килограмов вълк, мрежата завря от коментари!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
15:40 / 07.01.2019
13955
Дългогодишният ловец от Първа ловна дружинка-Панагюрище Стоян Палийски- Момо, отстреля 55-килограмов вълк с  карабина “Тика", кал.308 win. Случката застигнала Палийски в ловище “Муси", по време на редовен лов на дива свиня, на 26.12.18 г. По информация, преди няколко дни, в местността "Манзул“, са забелязани 4 вълка, като два от тях са били с по-светла козина. Няколко животновъди са ходили да видят отстреляния хищник и са обещали да почерпят дружинката за благодарност, защото вълците нанасяли сериозни щети на стопанствата им, пише "Пианюз".

Това обаче породи доста остра дискусия в социалната мрежа Фейсбук. "Когато си в нечия територия, се съобразяваш с нея. Животните, за съжаление, не използват оръжия и не могат да се защитят. И още нещо - животните убиват само за храна, а не за спорт и удоволствие", гласи един от коментарите.

А друг отговаря: "Като толкова сте против отстрелването на хищници, като толкова обичате животните, що не отидете да пазите стопанствата на животновъдите в местността? Много защитници се навъдихте. Скочихте срещу "убийството" на вълк, а мълчите за косвеното "убийство" на хора от "Асарел"! (Неслучайно Панагюрище е наречен от онколозите "Бавно умиращият град") Нали там си изкарвате паричките, за да си купите яденето, произведено от някой друг!"

Виж коментарите (11)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).