Отлична новина за 4 пловдивски села

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:05 / 12.08.2022
10850
Грижата за децата и учениците в община "Родопи" ще е един от акцентите на предстоящата сесия на местния парламент на 12-и август. Това обобщи председателят на съветниците Георги Цанков. Няколко от точките в дневния ред са посветени на детските заведения и училищата на територията на общината, а общият брой на проекторешенията отново е рекорден – над 70.

Общинският съвет предстои да одобри допълнителна сума от 140 хиляди лева за ремонт на парните инсталации на 4 детски градини – в Първенец, Ягодово, Брестовица и Устина. Така общата сума за обновяване на котелните системи ще достигне около четвърт милион лева.

"Намерението ни е на фона на неяснотата в енергийната сфера да осигурим топла зима за най-малките“, коментира Цанков. Заделят се и средства за проектиране на база за още една допълнителна група в детската градина на село Златитрап. Необходимостта от нея отдавна е проблем за жителите на населеното място, който ще бъде решен.

Местният парламент ще гласува също и увеличаване на групите в детските заведения до допустимия от закона максимум при спазване на всички санитарни изисквания.

Очаква се също съветниците да дадат съгласие за кандидатстване на община "Родопи“ с проектно предложение по Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България във връзка с придобиване на цялостен обновен облик на образователните институции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).