Откриха модерна спортна площадка в село Ягодово

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:00 / 25.05.2021
2001
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов и кметът на село Ягодово Димитър Дишев откриха площадка с фитнес уреди, която се намира в центъра на селото.

На официалната церемония присъстваха заместник-кметът Борислав Инчев,   кметът на Крумово Румяна Самоковарева, общинските съветници Веселина Михайлова,  Иван  Стоилов  и  Йордан Бакалов. Макар церемонията да започна  с близо половин час закъснение заради дъжда, дойдоха и много жители на населеното място.Времето сякаш остана благосклонно към церемонията, защото слънцето изведнъж се показа.

А децата не се притесниха от мокрите уреди и веднага се качиха, за да направят първата си тренировка.

Повечето от уредите са мултифункционални с възможност за работа на повече от един трениращ. Предвидени са за натоварване на всички мускулни групи в човешкото тяло и са подходящи за използване от различни възрастови групи и при раздвижване и рехабилитация на хора с травми. Площадката е покрита с противоударна настилка, осигуряваща мекота и безопасност за трениращите.

Спортната площадка е изградена на площ от 120 кв.м по проект на ДФ "Земеделие". Тя е на стойност 58 хиляди лева, като сумата включва строителство и оборудване. 

"Това ще допринесе за повишаване на физическата активност и за разнообразяване на възможностите за спорт на жителите на Ягодово. По този начин показваме, че спортът е не само здраве, а и възпитание. Децата трябва да имат алтернатива и примери", каза кметът на общината Павел Михайлов.

На стрийт фитнес  се радват и в село Крумово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).