Организират акция по безвъзмездно кръводаряване в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:35 / 27.07.2020
2095
Община Асеновград съобщава, че ще се проведе кръводарителска акция в мобилен кабинет. Той ще бъде разположен на централния площад "Академик Николай Хайтов" в града. Екипите, които ще извършват манипулациите, са медицински специалисти от Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ). Той е ключово лечебно заведение за здравеопазването в района на град Пловдив и Южна България. Кръвният център е с 68-годишна история и функционира ежедневно, като обслужва болничните структури в областите Пловдив, Кърджали, Пазарджик и Смолян.

Дългогодишната традиция на Кръвен център Пловдив в областта на безвъзмездното кръводаряване продължава и до днес. Акцията за безвъзмездно кръводаряване в Асеновград ще се състои в два дни - на 07.08.20 г. (петък) и на 10.08.20 г. (понеделник) от 09:00 ч. до 12:30 ч. Мотото на кампанията тази година е "Дарете кръв, подарете надежда за живот".

Община Асеновград и РЦТХ приканват асеновградчани да участват в благородната инициатива. Целта на кампанията е с общи усилия да бъде създадено положително отношение към безвъзмездното кръводаряване. Важно е идеята да се популяризира, да се присъединят повече хора към каузата и да се привлекат нови кръводарители в помощ на нуждаещи се граждани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).