Ограбените македонски граждани са транспортирани от полицаи до границата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:50 / 21.07.2008
1123
Македонските граждани - мъж на 38 години и 34-годишната му съпруга, които станаха жертва на магистрален грабеж край пловдивското село Скутаре, са били транспортирани до българо-македонската граница от полицаи от РПУ - Септември, съобщи говорителят на ОДП - Пазарджик Мирослав Стоянов. Оказано им е пълно съдействие. На границата е осъществена връзка с техни роднини. Чрез МВР за случая е уведомено посолството на Македония у нас.

"Мерцедес"-ът на македонските граждани бе нападнат от трима маскирани на главен път в землището на с. Скутаре. Непознатите ги принудили да спрат, откраднали от македонското семейство валута, златни накити и два мобилни телефона, след което откарали жертвите си до лозов масив в землището на септемврийското село Славовица и ги изоставили завързани с белезници. На няколкостотин метра по-нататък запалили и "Мерцедес"-а им и избягали.
Случаят с ограбените македонски граждани е вторият магистрален грабеж от началото на годината, каза Мирослав Стоянов. От 2004 г. до началото на тази не е имало магистрални нападения. В началото на 2008 г. обаче от автомобил също е открадната голяма сума в евро. И в двата случая грабежите са извършени на територията на ОДП - Пловдив, а жертвите са били откарвани и изоставяни в Пазарджишка област. Затова по това нападение се работи от съвместен екип от криминалисти от областните дирекции на полицията в Пазарджик и Пловдив във взаимодействие с колегите си от Главна дирекция "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" в София.
Македонците са били транзитно преминаващи. В колата са пътували само двамата съпрузи. Върху тях не е упражнявано насилие.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
21.07.2008 Издирват крадци, обрали македонско семейство и запалили автомобила му
Още новини от Регионални новини:
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Родопската теснолинейка е уникална атракция, може да се заснеме в...
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...
Емил Кабаиванов: Искаме още 38 000 520 лв.


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).