Община "Родопи" започва ремонт на пътя за Ситово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:50 / 01.06.2020
4979
С церемония по първа копка започна укрепването на пътя за село Ситово в община "Родопи". Началото на строително-монтажните работи даде кметът Павел Михайлов, в присъствието на своя заместник Владимир Маринов, кметския наместник на Ситово Виделина Сръчкова и жители на селото. Изпълнител на обекта е фирма "Пътремонт".

Укрепването на пропадналия участък ще струва малко над 30 хиляди лева. Парите за рухналия преди три години пътен участък са осигурени още в бюджета за миналата година, а договорът е подписан през февруари 2019 година, след проведена процедура по избор на изпълнител. Няколко месеца по-късно обаче, избраната фирма, която трябва да започне строителните работи се отказва и прекратява договора.

" Още в първите месеци от встъпването ни в длъжност успяхме да задвижим процедурата и да не позволим ситовци да останат без единствения път, който свързва селото със света. Нямам обяснение защо се е чакало три години, въпреки че общината има изготвен проект и осигурен бюджет. Това е много важен проект, който има за цел да възстанови инфраструктурата, което е свързано с безопасността на хората. Благодарен съм, че досега не е станала по-голяма беля", коментира кметът Павел Михайлов.

Пропадането е с дължина около 6 метра и е почти три метра дълбоко. Освен укрепване ще бъде извършена зидария с циментов разтвор и изградени няколко водостока за отвеждане на повърхностните води. Задължение на изпълнителя е и възстановяване на асфалтовата настилка върху пропаднала част.

От фирмата се надяват, че при хубаво време и добро темпо на работа, пътят може да бъде възстановен напълно до месец.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).