Община Асеновград с нова акция за събиране на стари електроуреди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:19 / 02.07.2020
1715
Община Асеновград съобщава, че с цел опазване на околната среда, ще бъде организирана акция по събиране на ненужни на гражданите електроуреди. Кампанията ще се проведе на 07.07.20 г. от 09:00 ч. до 12:00 ч. Всички граждани на територията на общината могат да предадат свои непотребни телевизори, стари електроуреди. Няма да се приемат тонер касети, луминисцентни лампи, акумулатори и батерии.

Площадката, на която ще се проведе акцията, е паркингът на ДИП "България" в Асеновград (на същото място, на което се организира и кампанията по събирането на дрехи). "Призивът към гражданите е предаваната техника да бъде цялостна, а не да е само външното тяло на съответния електроуред. Ангажимент на гражданите е сами да транспортират техниката до обявената площадка. Допуска се предаване и на черна и бяла техника", посочи началникът на отдел "Екология и околна среда" към община Асеновград Дора Младенова.

Фирмата ще извози на своя площадка събраните електроуреди. Същите ще бъдат оползотворени и рециклирани. Това е първата такава акция, която провежда община Асеновград. "Планира се подобни кампании да станат регулярни, с цел опазване на околната среда и да започнат да се извършват през месец или два. Предвижда се до края на летния сезон да бъде реализирана още една такава", каза в заключение Младенова и припомни, че гражданите могат да предадат опасните отпадъци (батерии, акумулатори и други от този вид) в сградата на общинската администрация всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. Специалните контейнери са поставени в "Информационен център", разположен на втория етаж.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).