Община Асеновград дава ход на належащ ремонт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:12 / 08.09.2020
3451
Община Асеновград съобщава, че приключиха процедурите по избор на изпълнител за ремонт на улици в очертанията на град Асеновград. Към днешна дата договорът е подписан и започва възстановяването на асфалтови настилки в различни райони.

С приоритет е улица "Свети Кирик“ в квартал "Горни Воден“. Преди началото на летния сезон там се наложи да бъде подменен водопровод. Целта на инвестицията бе жителите в горната част на района да не остава без вода в определени месеци, както се случваше в предишни години. Този проблем вече е отстранен благодарение на съвместните дейности на ВиК – Асеновград и общината.

Поради временното спиране работата на съдебните институции заради разпространението на COVID-19 и въведеното извънредно положение, Комисията за защита на конкуренцията излезе със становище да се преустанови стартирането на обществени поръчки. Поради тази причина се забави провеждането на процедура за избор на изпълнител и съответно – възстановяването на асфалтовата настилка по улица "Свети Кирик“.

След приключване на ремонтните дейности там, избраната фирма има ангажимент да извърши ремонт първо на основните пътни артерии и тези, по които се движат автобусите от градския транспорт. Веднага след това, е планирано да се извърши ремонт и по второстепенните улици в кварталите на Асеновград.

Междувременно, регулярно се провеждат проверки на работния процес при свлачището по пътя за Асеновата крепост. Към момента строителните дейности там текат в срок. Изграждат се основите, върху които скоро предстои да бъде издигната и подпорната стена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).