ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Над 90 000 000 лв. се инвестират в Асеновградско за пътища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:21 / 20.10.2021Коментари (1)2286
©
Средствата за рехабилитация и ремонти на пътища, инвестирани от държавата през последната една година, на територията на община Асеновград са в размер на близо 90 000 000 лева. Инвестицията е от държавния бюджет и осигурява ремонтирането на три основни и доста натоварени пътни артерии в региона. Целта е пътуващите по отсечките Асеновград - Садово, Асеновград - Първомай и Асеновград - Кърджали, да преминават по трасе, което е безопасно и с европейски вид. Проектите се изпълняват от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По пътя Асеновград - Кърджали, освен асфалтиране, се подменят бордюри и частично тротоарни настилки. Част от пътния участък вече е отремонтиран. Напълно преасфатирана е отсечката от Асеновград до село Тополово, а до края на тази седмица се работи до Новаково. Шофьорите, които трябва да пътуват в района, могат да ползват обходни маршрути. По ремонтираното трасе са разположени тежкотоварни автомобили и специализирана техника, затова се призовават водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост, с цел да се избегне възникването на пътни инциденти. Целият участък, който ще бъде ремонтиран, е с дължина малко над 32,800 км. и е на стойност около 51 500 000 лева.

Усилено се работи и по пътя Асеновград - Садово. В момента се извършва асфалтиране до кръстовището със селата Караджово и Болярци. От днес, 20-ти октомври, пътят ще бъде проходим, но все още не е положена хоризонтална и вертикална маркировка. Участъкът все още се води в ремонт, поради което се призовават шофьорите да преминават внимателно и с ниска скорост, за да се избегнат инциденти. Отсечката, която ще бъде ремонтирана, е с обща дължина малко повече от 14,600 км. и за целта се инвестират над 8 300 000 лева.

Пътят Асеновград - Първомай е предвиден за цялостен ремонт, като са осигурени финансовите средства. Дейностите са започнали от почистване на канавките. Поради това, че в момента се изпълняват трасетата Асеновград - Садово и Асеновград - Кърджали, ремонтните дейности на пътя за Първомай, по разпореждане на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), ще стартира в момента, в който бъдат завършени ремонтните дейности по другите два споменати по-горе участъка. В противен случай, ако започне ремонт и на третата отсечка, то тогава ще бъде блокиран достъпът до населените места в съответната посока, а към момента част от нея се ползва за осигуряване на обходни маршрути. Участъкът, който ще бъде отремонтиран, е с дължина около 27,600 км. и за него са отделени над 31 300 000 лева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.10.2021 г.
0
 
 
Участък Асеновград Кърджали А качеството от кой се следи? Няма строителен надзор, не се спазват никакви Нормативи. Отводняването на трасето при обилния дъжд миналата седмица не работи, макар че вече има изградена дренажна система (в РШ без дъно, как да се задържи вода). Положения втори пласт асфалт, не трябваше ли да е биндер? Не трябваше ли всички мостове да бъдат ремонтирани преди да се положат асфалтовите пластове? Не трябваше ли участъка от кръстовището за 40-те извора до кръстовището за с. Мулдава преди да се полага какъвто и да е асфалт да се ремонтират всички слягания по пътното платно? Или да се вземат милионите е най-важното. А след година ремонт на ремонта, ако има още милиони. Кой дава гаранция за изпълнението?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: