ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Младеж: Ако бях записал видео, щеше да се гледа повече от "И почвам да бегам, бате"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:54 / 14.10.2019Коментари (2)14378
© Нова тв
Петър Маринов
19-годишният Петър Маринов от Карлово, който се замеси в див въргал с ченгета пред дома на апостола Васил Левски през март, окончателно надви МВР в съдебната зала, научи Plovdiv24.bg. В петък магистратите от административния съд отмениха заповедта за задържането на младежа. Според съда става въпрос за "полицейска провокация“, без която нямало да се стигне до боя и ареста, които разклатиха цялата страна.

Драматичната случка се разигра на 22 март. Тогава в Карлово се провеждала специализирана полицейска операция по линия на заведения, игрални зали, издирвани лица и наркотици. В нея участвали трите ченгета от мелето, които били цивилни и се придвижвали в червена "Астра" без обозначения и буркани.

Полицаите забелязали Петър на улица "Генерал Карцов“. Въпреки че било нощ, младежът бил с качулка и тъмни очила – наблюдавал спряла наблизо кола на КАТ и чатил на телефона. Тъй като изглеждал подозрително, решили да му направят проверка – заобиколили с астрата и го застигнали на съседната улица.

Спрели го под една улична лампа – цивилните служители слезли от колата. Единият се приближил до Петър, представил се за полицай, показал служебната си карта и поискал документите на младежа за проверка. Петър само повдигнал очилата си, погледнал полицейския документ и казал "Aха, полиция“, след което си плюл на петите.

Започнало диво преследване – Петър бягал, двама полицаи го гонели и викали "Стой, полиция“, а третият продължил с автомобила, за да пресече пътя на беглеца, който влязъл в градинката пред къщата-музей "Васил Левски“.

Петър се зачудил накъде да избяга и в този момент бил хванат от служителите на МВР, които му казали, че ще му щракнат прангите, ако не спре да се съпротивлява.

Младежът продължил да буйства, при което той и двама от ченгетата паднали на земята, където дори ухапал един от полицаите по бедрото. Малко по-късно бил задържан и откаран в районното, където му бил написан акт. Не могъл да обясни защо е действал така, но казал, че вътрешният му глас му казал да го направи. По-късно обяснил, че помислил че служебната карта на ченгето не била истинска, а купена от "магазин за един лев“ и добавил, че ако бил записал видео, щял да има повече гледания в интернет от скандалното клипче "И почвам да бегам, бате“. При извършения обиск не били открити забранени предмети или вещества.

Той бил задържан, защото съзнателно пречел на полицейските органи да изпълнят проверката. Според полицейската разпоредба, обаче, служителите на МВР следвало първо да предупредят Петър, че ще го арестуват и чак тогава да го сторят, ако той продължава да пречи. В конкретния случай, Петър е побягнал веднага щом видял полицаите, без дори да им даде възможност да му обяснят каквото и да е било.

Според съда става въпрос за "полицейска провокация“ - въздействието върху субекта го предизвиква да извърши престъпление, което той не би извършил, ако те не бяха упражнили своето влияние върху него.

Справка показала, че Петър никога и по никакъв повод не е имал противообществени прояви, не е извършвал престъпление или друго нарушение – тоест само хипотезата на полицаите, че момчето е с качулка и очила и последвалата намеса са причината за екшъна.

Поради тези причини заповедта за задържането била отменена, а разноските по делото остават за сметка на МВР. Решението не подлежи на обжалване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И после плюете по полицията,че не си върши работата.Как ще я върши като всеки палячо се гаври с тях и после и съда ги изкарва виновни
0
 
 
В САЩ щяха да го гръмнат, тук дължат пари.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: