Мирослав Стоянов: Няма конкретен заподозрян за убийството на сестрите Белнейски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:58 / 18.10.2007
2991
Информацията, появила се днес в някои печатни издания, че има конкретен заподозрян за убийството на сестрите Белнейски не отговаря на истината. Това заяви за радио "Фокус" - Пазарджик говорителят на Областна дирекция "Полиция" Мирослав Стоянов

"Има мъж който е задържан, но е задържан като обвиняем за убийството на съпругата си. Мъжът е с инициали Т.Я., на 40 години, от град Брацигово. След като го задържахме за 24 часа, прокуратурата увеличи срока на задържане на 72 часа и после му бе взета постоянна мярка за неотклонение.

До този момент ние нямаме никаква информация, следа, сигнал или нещо, което да ни наведе на мисълта, че този мъж е съпричастен към убийството на сестри Белнейски, информацията за това е абсолютно несъстоятелна и поне към момента не кореспондира с действителността.

Да, този мъж е задържан и се работи във връзка с убийството на съпругата му. Подробности относно разследването за убийството на съпругата му не мога да коментирам. Не сме получили данни да има връзка между убийството на съпругата му и на сестрите Белнейски.

Ние първи ще оповестим, ако имаме заподозрян и респективно задържан за тежкото убийство на Белнейски. Работата по този тежък случай продължава и ще продължи до момента, до който имаме положителен резултат. Информацията за задържане на заподозрян за убийството на сестрите Белнейски е несъстоятелна и не кореспондира с действителността", заяви Мирослав Стоянов.

 Янев е с постоянна мярка за задържане под стража в ареста в Пазарджик, заради убийството на съпругата си, уточни говорителят на ОДП- Пазарджик.

 

В днешния си брой вестник "Експрес" пише, че има заловен мъж, за когото се подозира, че е убиец на двете сестри Белнейски. Според изданието става въпрос за 40-годишният Тодор Янев, известен с прякора Джандара, обвиняем за убийството на съпругата си. Тодор Янев е криминално проявен, има няколко дела за кражби и изнасилвания. Според вестника той е задържан заради сходния почерк на двете престъпления - убийството на съпругата му и това на Христина и Росица Белнейски.




Източник: радио "Фокус" - Пазарджик

Виж коментарите (0)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Регионални новини:
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...
Емил Кабаиванов: Искаме още 38 000 520 лв.
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).