Летните ремонти в община "Родопи" продължават

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:50 / 28.07.2020
2988
Асфалтират участък от 450 метра по улица "Четвърта" в село Кадиево. Пътната отсечка е най-дългата в родопското село и на нея има застроени повече от 60 къщи. Днес строителството започна в присъствието на на кмета на община "Родопи" Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов, кметът на селото Лиляна Петрова, изпълнителите на обекта и жители на село Кадиево.

"Улица "Четвърта" беше най-болната тема за жителите на Кадиево", коментира кметицата на селото Лиляна Петрова. По думите й тя е в изключително лошо състояние и до момента са извършвани само частични ремонти, като едва 1/3 от отсечката е възстановена.

Строителните дейности предвиждат полагането на нова асфалтова настилка, а за ремонта община "Родопи" е предвидила около 80 хиляди лева бюджетни средства.

"Тази улица никога не е била асфалтирана. Това обаче вече ще остане в миналото и живеещите в района ще се радват на обновена инфраструктира. Предстои жителите на село Кадиево да се радват и на изцяло реновирана здравна служба, ще бъде направен и ремонт на покрива на сградата на кметството", каза кметът Павел Михайлов, който след церемонията по първа копка на изграждането на улица "Четвърта" в Кадиево се отправи към най-голямото населено място на територията на община "Родопи" – село Цалапица.

Павел Михайлов, заедно със заместника си Владимир Маринов и кмета на селото Ивайло Данаилов направиха инспекция на ремонтните дейности по улиците, които ще бъдат настлани с фрезован асфалт. Седем улици от пътната мрежа в селото ше бъдат почистени и покрити с ронената настилка. Върху една улица ще бъде извършена подготвена за асфалтиране, посочиха след обиколката тримата кметове.

На друга пътна отсечка ще да бъде подменен водопровода, ще се изградят тротоари и да ще се извърши цялостно преасфалтиране. Ремонтът ще бъде направен със средства по проект, а още две улици ще бъдат цялостно преасфалтиране. След обиколка из Цалапица и среща с жителите на селото кметът Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов набелязаха други две улици, които ще бъдат включени за асфалтиране през следващата година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).