Лазар Колев: Ако има правосъдие, трябва да бъда оправдан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:06 / 07.06.2011
2094
Единственият обвиняем за убийството на сестрите Белнейски 31-годишният Лазар Колев отказа да отговаря на въпросите на прокуратурата и на Съдебния състав за фактологията на събраните доказателства срещу него. На днешното заседание той заяви, че не е убил сестрите Белнейски, не ги е познавал и няма нищо общо с тях. Според него целият процес и разследването са водени тенденциозно, преднамерено и са извършени много нарушения от страна на следователя Веселин Мартински. По думите му на защитата му са отказани важни за делото доказателствени искания.

В днешното съдебно заседание Колев пожела само да даде обяснение за фактите на доказателствената съвкупност по случая. Невинен съм и ако има правосъдие трябва да бъда оправдан, заяви пред магистратите Лазар Колев. Може да не съм бил от най-примерните граждани на България, но категорично заявявам, че не съм убил сестрите Белнейски и нямам нищо общо с престъпленията, в които съм обвинен, допълни той.

Спокойно мога да погледна родителите в очите и да им кажа, че не съм убиецът на децата им, заяви Колев. Делото има за цел да бъде осъдена една удобна изкупителна жертва като мен. Не е ли престъпление, когато обвиняваш един невинен човек, да се явиш пиян на предявяване на материалите по делото, както беше следователят Мартински", каза още Лазар Колев. По думите му това може да бъде потвърдено от охраната и адвокатите.

След обяснението му държавното обвинение в лицето на прокурор Димитрия Ганчева посочи, че подържа обвиненията, така както са изведени в обвинителния акт. Обвинението се потвърди от всички събрани доказателства, като не са налице такива, които да го разколебават, категорична бе прокурор Ганчева. Според нея обясненията на Лазар Колев са крайно неубедителни и са напаснати с доказателствата, събрани по делото.

За мен е гордост, че престъпникът плюе по мен, значи добре съм си свършил работата, коментира пред медиите следователят по делото "Белнейски" Веселин Мартински. Той бе категоричен, че Лазар Колев е виновен, но съдът ще прецени дали е така. Вероятно и аз имам пропуски в разследването, но след като се произнесе съда, ще направя анализ кои са те, коментира още Мартински.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (1)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).