Курбан в Белащица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:53 / 01.07.2020
3261
Празникът "Св. Св.Козма и Дамян" събра десетки миряни в двора на едноименната църква в родопското село Белащица. Днес светата обител, която носи името на светите безсребреници-лечители чества храмов празник.

Специални гости на тържеството бяха кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов и председателят на общински съвет "Родопи" Георги Цанков. Гостите бяха посрещнати от кмета на селото Костадин Николов и общинските съветници от Белащица Лидия Гимишева и Величка Стоичкова.

"Добре сте ни дошли", емоционално поздрави ръководните лица Стоичкова, която е клисар към църквата.

С радост и благодарност за проявеното внимание хората в селото посрещнаха общинското ръководство на "Родопи". И използваха срещата, за да споделят своите проблеми – Белащица е едно от големите села в общината, но няма аптека. Изграждането на канализация трябва да е една от основните задачи, с която да се справи новият екип на "Родопи". "Вижте какви големи и красиви къщи се построиха в селото, а няма канализация", коментираха пред кмета Павел Михайлов белащенци.

"Ремонтите в селото тепърва предстоят. Освен асфалтиране на улици, предстои изграждане на видеонаблюдение, ще има зона за безплатен wifi достъп до интернет, работи се и по проекта за канализация на селото", коментира кметът Павел Михайлов.

"Вярваме във вас, защото сте млади и амбициозни", реагираха хората.

По традиция беше отслужена празнична литургия и водосвет за здраве и благословение. След това кметът Павел Михайлов и председателят на общински съвет "Родопи" лично раздадоха курбан с порции от печена риба на присъстващите белащенци.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Кървав екшън в пловдивско село, има арестувани и ранен
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).