Красива снежна приказка в Родопите!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
12:55 / 27.01.2021
7098
И в момента продължава обилният снеговалеж на "Хижа Здравец". Снежната покривка е около 30 сантиметра. Между 35 и 50 сантиметра пък е снегът в Смолянска област.

Остават в сила въведените ограничения за движение на камиони над 12 т. с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала и по пътя Девин – Михалково. През нощта е имало свличане на камъни по пътя Рудозем – Смилян, които вече са изчистени.

Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян. Цялата налична техника е на терен и почиства и обработва пътищата. По високите части има бурен вятър и се образуват снегонавявания, което затруднява работата на почистващите екипи.

Възстановено е движение през Прохода на Републиката, но там камионите над 12 тона трябва да се движат задължително с вериги.

Постепенно отпадат ограниченията за движение по планинските проходи в страната, но пък ситуацията в Североизточна България започва да се усложнява и там се очакват сериозни валежи от сняг и навявания. Това казаха на брифинг от ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура“.

От нощните часове до сега 1320 снегопочистващи машини са работили по пътищата. Камионите не се движат в проходите в Област Смолян и в направленията Белово – Юндола и Девин – Михалково. Вече няма ограничения в Петрохан, Шипка и Прохода на републиката, посочи шефът на АПИ Георги Терзийски. Затворен е и участък от АМ "Тракия".

Той обаче предупреди – усложнява се обстановката в Североизточна България. Началникът на пътната поддръжка в АПИ инж. Даниел Иваничков посочи, че се очакват сериозни валежи в областите Шумен и Добрич. Пътят Каварна – Шабла е затворен поради навявания, тежкият трафик е спрян през Шумен – Каолиново и Варна – Аксаково. От пътната агенция съветват да пътуваме в Североизтока само при крайна необходимост.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (417):
10.12.2021 Задават се най-късите дни в годината
26.04.2021 Топлофикация съветва клиентите си да осигурят достъп за отчитане след края на сезона
23.04.2021 Край на отоплителния сезон в Пловдив 
15.04.2021 75.60 лева е средната сметка за битовите клиенти на "Топлофикация" в
Пловдив
08.04.2021 Сняг посред пролет в Родопите
07.04.2021 Силен вятър носи още по-студено време до часове
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).