Конкурс за най-добро домашно вино в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:01 / 05.12.2018
3443
Община Асеновград организира конкурс за най-добро домашно вино, реколта 2018 година. Това съобщиха от отдел "Връзки с обществеността“ на Общината. В конкурса могат да участват производители на бели, розета и червени вина от тазгодишна реколта. Вината да бъдат бистри и налети в стъклени винени бутилки. Производителите могат да участват само със собствени вина. В конкурса не се допускат до участие вина, произведени от грозде от директни сортове и които са изкуствено ароматизирани.

В регламента изрично е посочено още, че производителите трябва да посочат задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното, като от всяко вино, предложено за участие в конкурса, производителят трябва да притежава минимум 30 броя бутилки. Желаещите да участват могат да подадат заявка за участие в стая 405 на Община Асеновград до 15 януари. Най-доброто домашно вино ще се определи от дегустационна комисия от специалисти.

Награждаването на победителите в конкурса ще бъде на 31 януари на пл. "Акад. Николай Хайтов“, като ще бъде раздаден награден фонд 1260 лева и два броя 50-литрови бурета. Голямата награда за червени вина е 300 лв. и 50-литрово буре. Класиралите се на второ и трето място ще получат съответно 250 лв. и 150 лв. Победителите при белите вина и вино розе ще получат по 180 лв. парична награда. Предвидена е също награда за производител от населено място, което е извън Община Асеновград – 50-литрово буре, както и специална награда "Никола Македонски" за производство на домашен мавруд в размер на 200 лв.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).