Кметът на община "Родопи" с отворено писмо за протеста в Скобелево

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
10:34 / 08.07.2019
4847
Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов излезе с отворено писмо по повод протестни действия в село Скобелево:

"На 03.07.2019 г. получих уведомление от Иван Пенчев (б.а. по адресна регистрация, жител на с. Йоаким Груево, община Стамболийски) за намерение за провеждане на граждански протест в с. Скобелево с начало 05.07.2019г. от 13,30 часа, съгласно чл.8 и чл.11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите. Като администрация предприехме действия за уведомяване на Районно управление на МВР - Стамболийски, съгласно изискванията за провеждане на протести и манифестации.

На 05.07.2019г. в 14:30 часа пристигнах в село Скобелево заедно с екип от заместник-кмет, главен архитект и директор на "Специализирана администрация", пътен инженер и началник отдел "Горско стопанство", за да се срещна лице в лице с жителите и да обсъдим всички проблеми на място. Присъстваше и кметският наместник на Скобелево. Направихме обиколка на селото, нямаше протестиращи, нямаше медии, нямаше протест.

Оказва се, че протестът е проведен около 9 часа (начало и край), пред точно определена медия, без да уведомят местната власт и полиция за промяната, вероятно с цел изнасяне на невярната информация и изказване на неистини пред обществото. Свързах се с Иван Пенчев, организатор на протеста и попитах, защо не се провежда протестът. Получих отговор, че господинът е болен и не е наясно с това каква е ситуацията в момента в селото и не знае защо няма хора.

На въпроса, защо е сменен началният час на мероприятието и не са уведомени Общината и полицията, г-н Пенчев отговори: "Защото така решихме!"

С екипа ми изчакахме един час и тръгнахме. Останаха само крайно некоректните изказвания от страна на организаторите на протеста, както и крайно некоректното отразяване от страна на медията. Организаторите трябва да понесат своята отговорност,относно противозаконното провеждане на мероприятието. Спрямо ЗМСМА за нарушаване на обществения ред се налага административно наказание - глоба. Има законови норми, които следва да бъдат спазвани. И не на последно място - остават неотговорени въпросите:

Защо протестиращите избягват и не желаят присъствието на местната власт?

Защо протестът бе отразен от една медия?

Защо самата медия, не потърси и не отрази и гледната точка на администрацията?

Днес - 08.07.2019 година, комисията от експерти ще излезе с Протокол от посещението си на място, с констатации по всяка точка, засегната от протестиращите", пише Спасов. На 5 юли жителите на село Скобелево са провели протест, съпроводен с блокиране пътя на населеното място заради преминаването на камиони, превозващи дървесина, които - както твърдят хората, са разбили пътната настилка.

Виж коментарите (1)

Още по темата (147):
07.05.2024 Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство и е първа по прираст
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).