Кметът на община "Марица" поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев във Войводиново

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:26 / 02.06.2020
1737
Цветя пред паметника на Христо Ботев в с. Войводиново поднесоха кметът на община "Марица" Димитър Иванов и кметът на селото Димитър Тосев.

Иванов припомни свещеното дело на поета-революционер, както и факта, че Пловдив и Враца са първите градове, които започват да почитат 2 юни.

"Днес се навършват 144 години от смъртта на Христо Ботев и загиналите за свободата на Родината. За пръв път през 1884 г. именно в Пловдив и Враца отбелязват Деня на Ботев. Въпреки трудностите и ежедневните битки, които водим, нека да следваме подвига на падналите за независимостта на България и да пазим чисти идеалите на тези велики и достойни българи", призова кметът на община "Марица".

Той посочи, че богатството на българския език не е достатъчно, за да се опише саможертвата на героите.

"Думите са безсилни, за да покажат признателността ни, затова нека на този ден да сведем глави пред подвига на Христо Ботев и на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си в името на Отечеството. Да живее България", завърши кметът Димитър Иванов.

Жители и гости на с. Войводиново, запасни офицери и представители на Съвместното командване на специалните операции също поднесоха венци и цветя и се поклониха пред паметника на Христо Ботев, а актьорът Златко Павлов трогна присъстващите с емоционално изпълнение на стихотворението "На прощаване" - автобиографичната изповед на поета-революционер.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).