Кметът на "Родопи": Все повече хора искат да живеят в тази община

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
07:30 / 31.12.2018
11218
В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на Пловдив, за да разкажат какво свършиха през отминаващата година, какво планират за новата 2019 година и какви са нагласите им за предстоящите местни избори. В навечерието на 2019 година кметът на община "Родопи" Пламен Спасов отчете добра година, без големи сътресения.

Освен това в последните няколко години строителните разрешения, които издава община "Родопи", са около 800 на година. "Според данните от последните две години община "Родопи" се подрежда до София и Пловдив в ТОП 3 на общините по строителство. Това е една атестация, че хората искат да живеят при нас", похвали се Спасов. Строителството обаче води и до проблеми, свързани с пътищата, с водоподаването, със сметопочистването.

"Строи се много, така е. Но като кажем Белащица, трябва да се знае, че не се строи в регулацията. Взимат се земеделски земи, на които се сменя статутът. В последните 10 години покрайнините изникнаха над 500 къщи. Това води до проблеми и сме наясно, че те бързо няма да се решат, но работим в тази насока", обясни кметът на "Родопи".

Крачка напред е пуснатият в експлоатация водопровод, изграден по съвместен проект с ВиК Пловдив, който е с дължина 2 км и 300 метра. Този водопровод ще захранва селата Белащица и Браниполе.

"Специално в село Браниполе през лятото се чувстваше голямата липса на вода. Сега се надявам този проблем да се реши", поясни Пламен Спасов.

Той засегна и темата с кариерата в Белащица, като бе категоричен, че всичко, което в правомощията му, ще бъде спазвано. Ще бъде до хората, за да им съдейства в решаването на проблемите.

Пламен Спасов е и председател на Фонда за летище "Пловдив" и изрази мнението си по отношение на аеропорта. Той е категоричен, че доброто бъдеще на летището би се осигурило чрез концесия.

Като акцент в работата си през 2019 година Спасов поставя инфраструктурата. По-конкретно работата по малки улички в населените места в община "Родопи". Какво още планира за идната година кметът на община "Родопи" и смята ли да се кандидатира за нов кметски мандат, вижте във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (146):
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
17.12.2023 Изключително ниска активност на референдума в Белащица
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).