Кметът на "Родопи": Белащица няма да стане квартал на Пловдив, ще им увеличат данъците 3-4 пъти

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (2)
20:45 / 31.05.2022
12072
След като Plovdiv24.bg съобщи, че жители на Белащица искат референдум за присъединяване към Пловдив, се свързахме с кмета на община "Родопи" Павел Михайлов.

В изказването си той, заяви, че не е против провеждането на допитване до жителите на селото, стига да се спази законът. Кметът обясни, че е изпратил писмо до сектор "Пътна полиция" заради искане на белащенци да се сложи знак, който да забранява движението на тежкотоварни автомобили на входния път за селото. След справка със закона за движение по пътищата Павел Михайлов уточни, че такива забрани могат да се актуват след съгласуване и официално становище на компетентния орган.

"Изчакваме отговора, за да можем да предприемем съответните действия. По закон без тяхното съгласуване няма как да поставим знак за забрана", посочи Павел Михайлов.

По думите му жителите на Белащица ще гласуват против присъединяването към Пловдив, най-малкото защото ще им се увеличат данъците 3-4 пъти и допълни, че в момента община "Родопи" работи по проектите за изграждане на 4-5 улици, има готов проект за водопровод, за който ще търси държавно финансиране и е в процес на подготовка за изграждане на цялостна канализация на селото, за която са отделени съответните средства.

Павел Михайлов потвърди, че е против дейността на кариерата и следва каузата за нейното спиране, но и че проблемът няма да се реши с поставяне на знак. Необходима е намеса на държавата и по-скоро на Министерство на енергетиката, което трябва да каже дали да продължи кариерата да работи.

"Още повече че там има карстови извори не мисля, че мястото на кариерата е там, където е водата, защото те попадат в санитарно-охранителната зона", обясни кметът на Родопи.

"Искането за поставяне на знак е само поводът да се направи един малък цирк и да се обяви намерението Белащица да се присъеди към Пловдив. Разумните хора знаят за какво става въпрос и няма да удовлетворят техните желания", заключи Павел Михайлов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (146):
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
17.12.2023 Изключително ниска активност на референдума в Белащица
Още новини от Регионални новини:
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).