Кметът на Карлово: Хората ще получат електроуреди след наводнението, но няма да са щастливи

Автор: Росица Лаханова
Коментари (0)
12:23 / 29.12.2022
1769
"585 електроуреда ще получат с ваучери пострадалите от наводнението в Карловско, като предстои да бъдат раздадени 100 бойлера, 60 конвектора, а през януари се очакват 212 инверторни климатика. Това обаче не прави хората щастливи в навечерието на новата година, защото са преживели големи мъки и тревоги по загубените си домове". Това каза специално за Агенция "Фокус" кметът на Карлово Емил Кабаиванов в коментар по темата за започналото днес раздаване на ваучери за бяла техника на пострадалите от наводнението в региона и предстоящите новогодишни празници.

"В момента съм във Войнягово . Раздадохме първите ваучери за бялата техника и сега отиваме в Каравелово", каза Кабаиванов. 

Хората вече са кандидатствали, списъкът е минал на одобрение през обществения съвет, след това през общинския съвет. Списъкът е поименен и ваучерите са поименни. Това са хората, които са пострадали  от наводненията, стана ясно от думите му.

"585 уреда ще бъдат раздадени според решението на общинския съвет. Освен тях, ще бъдат раздадени  100 бойлера, 60 конвектора и през януари се очакват 212 инверторни климатика, като това е на практика едно обзавеждане на дома с електроуреди - бойлер, печка, хладилник, фризер, пералня", допълни Кабаиванов.

Освен от техниката, хората от пострадалия регион имат нужда от средства, за да възстановят пострадалите си домове. До момента, по решение на общинския съвет, са  разпределени 1 830 000 лева и всички други дарения, които тепърва ще идват, ще бъдат разпределяни по същия начин  - според групите пострадали, с решение на обществения съвет и общинския съвет, стана ясно от думите на карловския кмет.

Кабаиванов коментира и темата как и с какво настроение хората в Карловско ще посрещнат новата година: "Първото, най-важното е, че сме живи, няма пострадали хора. Това бедствие донесе мъка и тревоги на хората и няма как да бъдат щастливи в този момент, но важното е, че през всички тези месеци, повече от 100 дни от бедствието ние сме направили това, което е по силите ни и ще продължим и през цялата 2023 година ще възстановяваме улици, водопроводи, мостове, пътища, за да нормализираме изцяло живота на хората".

"През новата 2023 година си пожелавам здраве, да няма бедствия и да бъдем заедно в тежки моменти, не само на празници, за да си помагаме. Когато държавата и местната власт сме заедно пред трудностите, така ще ги преодоляваме по-лесно", допълни Кабаиванов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
25.12.2023 Илияна и Данчо от Пловдивско си пожелаха за Коледа нов дом, но година по-късно отново са във фургон
02.09.2023 Кметът на Карлово с информация за отпуснатата сума за възстановяването на наводнените села
26.08.2022 Разчистиха 2 улици в Карлово, засегнати от поройните дъждове
24.08.2022 Частичното бедствено положение в Карлово продължава, десетки доброволци
помагат
24.08.2022 Военни помагат на жителите на Карлово след наводненията
24.08.2022 Аварийните екипи на Столична община вече са в Карлово
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).