Катуница: Ако Рашкови се върнат, ще има крайно неприятни последици за тях

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
16:32 / 18.10.2013
9294
След днешното освобождаване на Кирил Рашков от затвора Катуница настръхна. Напрежението в селото никога не е спадало, но днес е особено голямо. Не отидохме пред затвора, защото не искаме да има сблъсъци и ексцесии, коментира вуйчото на убития на 23 септември 2011-а година Ангел - Веселин Христев.

"Разочарованието го има. И то не ни е напускало. Прокуратурата беше тази, която трябваше да потърси сметка на клана Рашкови и на техните близки. Трябваше да разплетат как криминално са живели години наред тези хора и да се разследва тази организирана престъпна група от 50 роми, която на 23 септември ни нападна и уби Ангел", бе категоричен Христев.

Трябваше да има солидни присъди, на всеки, който има вина. Но прокуратурата не желае да се занимава със случая. Немислимо и недопустимо е Рашкови да се върнат тук. Ако това се случи, ще има крайно неприятни последици за тях", коментира още Христев. 

Кметът на община Садово, в чиито район е Катуница - Димитър Здравков и колегата му от селото Красимир Юруков заявиха, че няма да допуснат Кирил Рашков и семейството му да припарят в Катуница.

Абсурдно е даже да се помисли това, хората са настръхнали, ще ги линчуват, коментираха управниците.

"Не е важно за нас дали Рашкови ще живеят в Пловдив, в София или другаде. По-важното е, че те не получиха заслужени присъди, трябваше всички да понесат вина за убийството на племенника ми. Защото тази агресия тогава е била платена от дъщерята на Киро - Събка и това беше доказано в съда", каза още Веселин Христев.

Дни преди днешното излизане на Рашков от затвора, рокери от цялата страна са декларирали на местните, че са готови при първия сигнал да пристигнат в селото. Днес на излизане от затвора Рашков заяви, че ще си помисли дали да се върне да живее в селото, а съпругата му Костадинка каза, че предстои въпросът да бъде обсъден в семейството. Към момента в селото не се забелязва полицейско присъствие. За територията се грижи само един районен инспектор.



Източник: БЛИЦ

Виж коментарите (19)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).