Изпратиха тържествено дванадесета рота в Афганистан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:02 / 27.03.2012
1479
На 27.03.2012 г. в Карлово се състоя тържествена церемония по изпращането на 12-а рота от Българската армия за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан. Ротата в състав от близо 300 военнослужещи ще изпълнява задачи по охрана на вътрешната зона на летище "Кандахар". Командир на контингента е майор Митко Балтов, а помощник-национален командир е подполковник Георги Гатев.

На официалната церемония присъства кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. В приветствието си към военнослужещите той каза: "..... носете тази славна история в сърцата си, нашите мисли ще бъдат с вас. Успешна мисия скъпи офицери, сержанти и войници!". Д-р Кабаиванов подари на командира на ротата - подполковник Гатев, медна икона на Света Богородица, с пожелания тя да ги закриля и пази по време на мисията.

На тържествената церемония присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово бригаден генерал Красимир Кънев, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров, ръководството на Община Карлово, кметът на Община Сопот Веселин Личев, кметове на кметства, представители на военно-патриотичните съюзи, близки и роднини на военнослужещите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград доставя нови електрически автобуси
Нов инцидент до Пловдив!
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).