Италианец купува ракиджийницата на Рашкови

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:57 / 08.01.2016
5653
Прословутата спиртоварна на Кирил Рашков в Катуница, по-известен с прякора Цар Киро, отива за продан, пише "Телеграф". Сделката ще е чрез пряко договаряне между продавачите и купувача, който е италиански бизнесмен.

"Продажбата чрез пряко договаряне между страните е позволена от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, когато изплатената от купувача сума бъде преведена директно по сметка на НАП", потвърди говорителят на Приходната агенция в Пловдив Божана Илиева. 

Тя уточни, че купувачът е гарантирал, че освен публичните вземания - данъци и осигуровки, ще бъдат погасени и задълженията на Рашкови към община Садово.

Сделката се очаква да стане факт следващата седмица, когато чуждестранният купувач ще пристигне у нас. Със сигурност имотите, за които се водят преговори от поне няколко месеца, са два. 

Първият е именно спиртоварната в Катуница, която по документи се води собственост на четирима от фамилията Рашкови - Кирил, жена му Костадинка, синът Ангел и снахата Гергина.

Спиртоварната е с площ от 6203 квадратни метра и се продава с прилежащите ѝ пристройки, навеси, складове, както и с надземни и подземни басейни.

Вторият имот се намира в близост до Спиртоварната и в Катуница го знаят, като Бившите пионерски лагери. Италианецът иска да купи цялата земя с площ от 2857 кв. м. с прилежащите ѝ постройки. Договорената цена все още се пази в пълна тайна, поне докато сделката не бъде изповядана пред нотариус.

С получените по сметката на Приходната агенция пари обаче се очаква да бъдат изплатени напълно публичните задължения на Ангел и жена му Гергина към държавата. Какъв е техният размер от НАП отказват да съобщят, като се позовават на данъчната тайна. 

След сделката Рашкови няма да имат и лев задължения към общинската хазна на Садово, където от години не са плащали местни данъци и такси за имотите си в Катуница, а натрупаната с лихвите сума е над 25 000 лева.

Покрай делата в административния съд в Пловдив, с които Кирил Рашков обжалваше ревизионни актове на НАП, стана ясно, че неговите задължения като физическо лице са 469 215,83 лева към юли 2014 години. Парите са натрупани между 2005 и 2010 година, когато Рашков не е плащал данъци върху доходите си.


Виж коментарите (1)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).