Екшън във Велинград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:54 / 22.09.2020
10753
Шофьор и негов спътник, притежаващи наркотици, неизпълнили полицейско разпореждане и предизвикали пътнотранспортно произшествие, са задържани от служители на РУ-Велинград. Случката се разиграла в събота следобед на една от улиците на курортния град.

Автопатрул при полицейското управление засякъл лек автомобил "Мерцедес“. Униформените предприели действия за неговото спиране, като подали светлинен и звуков сигнал с патрулния автомобил. Водачът обаче не се подчинил, натиснал педала на газта и продължил по пътя си. Униформените забелязали, че по време на движение от страната на пътника били изхвърлени два полиетиленови плика.

Преследването продължило и след близо километър мерцедесът се блъснал в гараж и спрял. Полицаите действали светкавично и на място били задържани шофьорът А.К.- 19 г. от Велинград и неговият спътник Ф.В. - 34г. от София. И двамата са стари познайници на полицията, регистрирани са за притежаване на наркотици.

По време на полицейските действия са открити и двата изхвърлени плика, които съдържали бял прах и суха зелена листна маса. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на амфетамин и канабис. Освен всичко това водачът на леката кола управлявал возилото под въздействието на наркотични вещества. Двамата са задържани в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа.

Иззети са общо близо шест грама амфетамин и 36 грама с марихуана. Срокът на задържане на мъжете е удължен от наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура Велинград със 72 часа. По случаите са образувани бързи производства за притежаване на наркотици, неподчинение на полицейски орган и управление на МПС под въздействието на дрога.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).